Dr. Öz resmi YouTube kanalından Dr. Halit Yerebakan ile bir röportaj yaptı ve güncel durum ile ilgili bilgileri paylaşarak, ABD'deki son durumu anlattı.

Mehmet Öz, yaptığı açıklamalarda çok kalabalık şehirlerde şehri kapatmanın en iyi yöntem olduğunu söylerken, "İnsanların kendini karantina altına almaları yerine göre değişir, New York şehri de İstanbul gibi kalabalık bir yer olduğu için insanlara bunu bıraktığın zaman bu pek olmuyor" dedi. Dr. Öz insanların kendilerini evlerinde karantinaya almalarının yeterli olmayacağını söylerken, bazı insanların buna rağmen sokağa çıkacağını da dile getiriyor.

Dr. Öz, "New York bütün şehri kapattı sadece mecburi hizmetler yapılıyor. İnsanlar evde kalmak zorunda ve kalmazlarsa cezalandırılıyorlar. Sert davranışlarla bu noktaya geldik. Daha önce dediğiniz gibi daha rahattı ve kanun yoktu ama başarılı olamadık bunda. İnsandan insana bulaştığı için sosyal izolasyon önümüzdeki birkaç ay çok önemli" dedi.

ÖKSÜRÜKTE 2 METRE YETMEZ
Dr. Öz, 15 ay içerisinde bir aşı geliştirileceğini tahmin ettiğini söylerken, "Aşının etkisini ve faydasını görebilmek için birçok test yapılması gerekiyor" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde son durum: ABD'den acı sıçrayış, Türkiye dokuzuncu sırada" desc="Corona virüsü vaka sayısı dünya çapında 1.6 milyonu geçerken, son saatlerde açıklanan resmi rakamlarla birlikte tablo değişti... ABD, 16.697 ölüm ile İspanya'yı geçerken Türkiye vaka sayısında dokuzuncu, corona virüsüne bağlı ölüm sayısında da 13'üncü sırada yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/corona-reuterss_16_9_1586492764.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-son-durum-abdden-aci-sicrayis-5737900/"]

YouTube kanalında açıklamalarda bulunan ünlü doktor, "Konuşurken ağzımızdan çıkan tükürükle virüs havaya saçılabilir. 2 metre yakınımızdaki kişinin solunum yolundan bulaşabilir. O bulutun içinden geçen kişinin burnundan girerse bu mikro virüsler bulaşabilir ve 2 metre önemli o yüzden. Öksürük ve hapşırma ile olmaz. O zaman 5-6 metre uzağa gider mikroplar" dedi.

NEW YORK'TA SON DURUM
Corona virüsünün en sert vurduğu ABD şehirlerinden biri olan New York'ta resmi rakamlara göre son 24 saat içerisinde 518 insan öldü. Güncel verilere göre şehir genelinde ölüm sayısı 4260'dan 4.778'e çıktı.

[old_news_related_template title="Corona virüsü ilk kez görüntülendi" desc="Fransa'da yaşayan ünlü doktor Gombergh, Paris Match dergisine konuştu. Corona virüsünün en kapsamlı ve detaylı tarama görüntüsünü paylaşan doktor, 'Bu hiçbir şeyi değiştirmeyen ama her şeyi değiştiren bir görüntü. Görünmez olan düşmanımızı görünür kılıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/09/iecrop/corona1-parismatch_16_9_1586433405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-ilk-kez-goruntulendi-5736615/"]