Çorlu'daki tren kazası davasında ara karar: Duruşma tekrar ertelendi

Çorlu'daki tren kazası davasında ara karar: Duruşma tekrar ertelendi
© AA
© AA
By euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Çorlu'da 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 340 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılanan 4 sanığın duruşması 21 Nisan 2020'ye ertelendi

REKLAM

Çorlu'da 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 340 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılanan 4 sanığın duruşması, 21 Nisan'a ertelendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada mahkeme heyeti, bir kez daha sanıkların tutuklanmasının reddine karar verdi.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince halk eğitim merkezi salonunda görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, köprüler şefi Çetin Yıldırım ve hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık ifadelerinin alındığı duruşmada, mağdur, mağdur yakınları ve avukatları beyanlarda bulundu.

Oğlunu ve torununu tren kazasında kaybeden Remziye Sel kaza gününden bu yana çok büyük acı çektiklerini belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Babasını kaybeden Berkan Cesur da olayı sosyal medyadan gördüğünü, babasının vefat haberini de hastanede öğrendiğini dile getirerek, sorumlulardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Kazada babası ölen 11 yaşındaki Gölgem Gülsüm Erbil ise "Orada 4 kişi rahat rahat oturuyor, biz neden ağlıyoruz? 25 kişinin katili kim? Sizin o yaşta babanız öldü mü? Ölmedi. Benim babamı kim öldürdü? Sevdiklerimizi kim öldürdü hakim amca?" ifadesini kullandı.

Bu sırada, mahkeme heyeti sanıkların tutuklanma taleplerinin reddine karar verdi. Keşif hususunun bilirkişiler belirlendikten sonra değerlendirilmesine hükmeden heyet, sanıklar Turgut Kurt, Özkan Polat ve Çetin Yıldırım hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi.

Kazada 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

Davanın iddianamesinde "kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu" bulundukları gerekçesiyle sanıklar Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk'un "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenmişti.

Ek kaynaklar • AA

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İtalya'da yüksek hızlı tren raydan çıktı: İki kişi hayatını kaybetti

Anayasa Mahkemesi: Devlet fazla ödediği maaşı geri isterken faiz alamaz

Myanmar lideri Suu Kyi: Gambiya'nın açtığı soykırım davası eksik ve yanıltıcı