19 Nisan 2019 08:26
Son Güncellenme Tarihi: 19 Nisan 2019 13:35

Çorlu'da tren kazasında yaşamını yitirenlerin aileleri nöbete başladı

Çorlu'da tren kazasında yakınlarını kaybeden aileler Çorlu Adliyesi önünde adalet nöbetine başladı.

@misra_oz adlı kullanıcının Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Çorlu'da 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 338 kişinin yaralandığı tren kazası ile ilgili başsavcılık tren şefi, 2 makinistle, siyasetçiler, bürokratlar ve TCDD'nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Sadece 4 kişi hakkında dava açılması kararına isyan eden aileler, Çorlu Adliyesi önünde eylem yapma kararı aldı. Aileler, bugünden itibaren hafta içi her gün 10.00-12.00 saatleri arasında Çorlu Adliyesi’nde bir araya gelip eylem yapacaklarını duyurdu.

Gerçek sorumluların gizlenmesine ve aklanmaya çalışılmasına tepki gösteren aileler, sabah saatlerinde adliye önünde bir araya gelmek istedi. Ancak polis engeli ile karşılaştı. Adalet nöbeti başlatmak isteyen aileler nöbeti tutmakta kararlı olduklarını belirtti.

"HUKUKA VE VİCDANA AYKIRI BU KARAR KALDIRILINCAYA DEK BURADA NÖBETTEYİZ”

Aileler yaptıkları açıklamada şunları söyledi: "Savcılık en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişiye dava açılmasına karar verirken, diğer tüm sorumlular için takipsiz kararı vermiştir. Bu durum adalet arayan, adalet beklentisi olan biz aileleri derinden sarsmış ve acımıza bir acı daha eklemiştir. Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız. Hiçbir zaman da susmayacağız. Bu hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz. Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin, yaralananların aileleri olarak, hukuka ve vicdana aykırı bu kararın değerlendirileceği ve kaldırılacağı güne kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde adalet taleplerimizi haykıracağız ve bu işin peşini asla bırakmayacağız."

Tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Adalet için burdayız" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de ailelere destek vermek üzere Çorlu Adliyesi'ne geldi. Yüceer, sosyal medya hesabından yapıtğı paylaşımında "Çorlu tren faciasının üzerinden 286 gün geçti. Sorumlular hala yargılanmadı. Katliamın üzeri örtülmesin diye Çorlu Adliyesinde adalet nöbetimize başladık. Tüm sorumlular yargılanana kadar peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Seçimi geride bırakıp ekonomi ve güvenliğe odaklanmalıyız

SONRAKİ HABER

Sakarya'nın otomotiv ihracatı yüzde 14 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...