HABER ARA >>>     >>> 2011 de NELER OLDU SON 30 HABER

Çemberimde Gül Oya Ergeneye Geliyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı desteklediği e-Twinning (eşleştirme) Projesi olan Çemberimde Gül Oya sergisinde 81 ilden 81 kültürün paylaşıldığı serhi Tekirda

corlu 26.04.2017 22:06:28    (1588) Okunma

Milli Eğitim Bakanlığı desteklediği e-Twinning (eşleştirme) Projesi olan Çemberimde Gül Oya sergisinde 81 ilden 81 kültürün paylaşıldığı serhi Tekirdağ´a geliyor. 

Farklı bölge ve illerde somut ve somut olmayan kaybolmaya yüz tutmuş veya halen yaşamını sürdürmeye çalışan kültürel özellikleri taşıyan konuları kapsamayan Çemberimde Gül Oya sergisi İstanbul, Tunceli, Bursa, Hakkari, Ankara, Gaziantep gibi illerden sonra 77. si Tekirdağ´ın Ergene ilçesinde açılacak.

2 Mayıs Salı günü saat 11.00 de Ergene Kaymakamlık binası altındaki Marmaracık Düğün salonunda gerçekleştirilecek olan Çemberimde Gül Oya projesinin Tekirdağ proje Koordinatörü olan Ergene İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Seda AKSU sergi için yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Açılacak olan sergide 81 ilden gelen kültür malzemelerinin yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek okulu El sanatları Bölümünün,. Ergene Halk eğitim Merkezi Müdürlüğünün, Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifinin ve Ergene İmam Hatip Ortaokulu Görsel sanatlar Kulübünün eserleri de sergilenecek.


Amaç:
Farklı bölge ve illerde somut ve somut olmayan kaybolmaya yüz tutmuş veya hala yaşamını sürdürmeye çalışan yerel kültürel özellikler hakkında bilgi sahibi olunması hedeflenmektedir.

Katılımcılar:
Projeye her ilden o ili temsilen öğretmen ve öğrencileri katılmıştır. Yaş sınırı 11-15 yaş aralığındadır. Tekirdağ ilini temsilen Ergene İmam Hatip Ortaokulu, proje etkinliklerini Proje il koordinatör öğretmeni (Matematik öğretmeni) Seda AKSU ve Rehberlik Öğretmeni Ş. Zelal YENGİN liderliğinde 51 öğrenci ile yürütülmektedir. Proje bitiminde aynı projenin devamı niteliğinde geleneksel oyuncak ve oyunlarımızı konu alan çemberimde gül oyunlar projesi başlayacaktır.

Beklenen Sonuçlar:
Projenin sonunda somut çıktı olarak her ile ait yerel oya ve çemberlerin, İlk olarak koordinatör il olan İzmir’de sergilenmesi amaçlanmaktadır. Bu sergi, daha sonra belirlenen tüm illeri dolaşacak, Mayıs 2017 tarihinde Tekirdağ’da halka açılacak ve 81 ilde sergilendikten sonra 30 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanlığı 2017 strateji takvimine alındığı için yurt dışında da sergilenecektir. Ayrıca projemiz Macaristan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde Şubat tatilinde 3 gün boyunca sergilenmiştir. Proje bitiminde malzemeler Koordinatörün belirleyeceği bir vakfa kalıcı olarak sergilenmek üzere bağışlanacaktır.

Bunun yanı sıra, her ile ait kültürel özellikler Twinspace’de diğer ortaklara sunulacak, bilgi alışverişi yapılacak ve öğrencilerin diğer illerdeki akranları ile kültürel konularda iletişim kurmaları sağlanacaktır.

Projenin İlimiz Açısından Önemi:
Proje, Tekirdağ’ın yemek kültürel değerlerini, manilerini, sanatçılarını, doğal zenginliklerini tanıtmak açısından önemlidir. Gönderilecek olan Tekirdağ Kültür Kutusuyla, ay çiçeği başı, Tekirdağ’a ait oyalar, peynir helvası, öğrencilerimizin çalışmaları ve okul tanıtımımız ile sergilere çıkacaktır.

Bununla birlikte Mayıs 2017 tarihinde her ilden gelen çemberler Tekirdağ’da sergilenecek, bu kültürel hazine halkın beğenisine sunulacaktır.

Çalışma Süreci:
Proje, Ekim 2015 tarihinde başlamıştır ve Mayıs 2017’ye kadar etkinlikler devam edecektir. Ancak serginin tüm Türkiye’yi dolaşması Haziran 2017 tarihinde son bulacaktır. Okulumuzun Tekirdağ’ temsilen yapacağı sergi 02/03 mayıs 2017 tarihinde Ergene Marmaracık düğün salonunda yapılacaktı

corlu 26.04.2017    (1588) Okunma
BU HABERE YORUMLAR
YORUM YAPILMAMIÅ   SESSÄ°Z KALMA YORUM YAP

Çorlu Gündemi

  Çorlu Asayiş Sorunlarında Düzelme Var
  Sahne Davası Duruşması Yapıldı.
  Çorlu da Arsa Satın Alacaklar DİKKAT
  Hisseli Arsa Satışına Dikkat
  Kızılay Kan Stokları Azalıyor mu?
  Çorluyu Sevmek Zafer Günlerinde Anmak Değildir

Son Haberler

  TÜRSAB Trakyadan KOSOVA Ziyareti 07.03
  İYİ Parti den Basına Destek Çağrısı 20.02
  Ergünkent İnşaat’tan Açıklama 28.01
  TGF Genel Başkanına Kınama 23.01
  Başarılı Gazeteciler Ödüllendirildi 16.01
  Bursluluk Sınavına Rekor Katılım 16.01
  Nisan Ayında 41 Yaşındayız 16.01
  Reyap Olarak Her Geçen Gün Büyüyoruz 16.01
  1. Hamsi Festivali Coşkusu 16.01
  Ali Darıcı nın Ankara Çıkartması 27.12
  Ali Darıcının Ziyaretleri Ses Getirdi. 26.12
  TED KOlejinden Geleceğe Nefes Katan Proje 23.12
  Vekil Mustafa Yel Müjdeyi Verdi 23.12
  İkinci Kez Çorlunun Gururu Oldu 23.12
  Meydanlar Işık ve Figürlerle Süslendi 23.12

İnternet Sınırsız Paylaşım ve Bilgi Kaynağıdır. Sitemizdeki Her Türlü Bilgi ve Resim Paylaşıma Acıktır. Kaynak Belirtilmesi Ahlaki Değerdir.Site Haritası