HABER ARA >>>     >>> 2011 de NELER OLDU SON 30 HABER

Başkan Baysan Basın Mensuplarıyla Buluştu

 Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorluda basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Başkan Baysan, periyodik olarak basın

corlu 15.12.2017 15:14:07    (925) Okunma

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorluda basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Başkan Baysan, periyodik olarak basın mensupları ile gerçekleştirilen toplantıda Çorlu, Türkiye ve dünya gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunurken düzenlenen toplantıda basın mensuplarının yanı sıra Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya, Kemaleddin Avcı ve Oktay Çolpan hazır bulundu.

Ünal Baysan konuşmasının başında 2017 yılında ülkemizin bulunduğu coğrafyada emperyalist güçlerin planları doğrultusunda birçok üzücü hadisenin yaşandığı ve ülkemizin de söz konusu gelişmelere müdahil olmak durumunda kaldığını belirtirken; vatandaşlarımızın ülkemizde rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürmesi adına canı ve kanı pahasına mücadele etmiş şehit ve gazilerimize şükranlarını sundu.

Konuşmasının devamında Amerikan Başkanının son bir haftadır dünya gündemini sarsan ve bir anlamda dünyayı ateşe atabilecek beyanatlarına değinen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; tüm semavi dinlerin saygı duyduğu bir yerleşim yeri olan ve diğer dinleri hiçe sayarak Kudüsün İsrailin başkenti olduğu yönündeki beyanatı kınarken ilgili söylemlerin Amerikan emperyalizminin son dışavurumu olduğunu söyledi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan basın toplantısının devamında Trakya ve Çorlu özelinde çeşitli saptama ve açıklamalarda bulundu. Başkan Baysan; İkitelli Organize Sanayi Bölgesinin taşınması çalışmaları kapsamında Trakyaya bir hücum söz konusudur. Çerkezköy-Kapaklı bölgesinde 100 bin kişilere varan göç; yerel halkı dinlemeden ve dayatmayla bölgemize yapımı planlanan termik santraller bölgemiz için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. İlgili planlamalar gerçekleştiği takdirde 25-30 yıl sonra Trakya yaşanılamaz bir yer olacaktır. dedi.

Daha sonra Çorlu Belediyesi faaliyet ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Baysan; Çorlu Belediyesi bütçede gelir gider denkliğini sağlamış, bütçe gerçekleşme oranları yüzde 95in üzerinde olan ve hiç bir yere borucu olmayan bir kurumdur. Her ne kadar büyükşehir belediye kanunu etkileriyle eskiye oranla daha küçük bütçelere sahip olsa da kurumumuz bir çok başarılı projeye imza atmaktadır. Otogar ve hal projeleri kapsamında yaklaşık 200 dönüm alanın kamulaştırmaları yapılmış projeleri bitmek üzeredir. Emlak Konutları bölgesi bağlantısı için yapılacak yonca için Karayolları ihalesini yapmış ve yer tesliminde bulunmuştur. Omurtak Caddesinde ulaşım çift yön olarak akmaya devam edecek. Sadece trafik akışını iyileştirme adına Atatürk Meydanında kavşak düzenlememiz olacak. Bazı bölgeleri yayalaştırma anlamında son aşamaya gelen bir takım planlamalarımız var. İnşaatı devam eden Trakya Kongre ve Gösteri Merkezi şehrimiz adına büyük bir yatırımdır. İnşaat çalışmalarının sonuçlanmasının ardından binanın tefrişatı ile ilgili ihaleye çıkılacak. Yapım çalışmalarının bitmesiyle Trakyanın en modern salonuna sahip olacağız. Kapalı Spor Salonu, Atakent Kapalı Pazar Yerinde inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Parkında projelendirdiğimiz bir kafe yapacağız. İç ve dış mekanlarıyla son derece modern ve büyük ölçekli bir sosyal tesisi daha önümüzdeki yıl içinde kentimize kazandıracağız. Pazartesi pazarı için kapalı ve sabit bir pazar yeri inşa edeceğiz. Modern şehirlerde sokaklarda pazar olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Şehrimiz spor kulüplerine 2018 yılı içerisinde kanunların öngördüğü oranda yardımlarımız devam edecek.dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan konuşmasının sonunda kamu kuruluşu yatırımları oranlarına değindi. Tekirdağ özelinde Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerine yapılan yatırımları karşılaştıran Başkan Baysan; Süleymanpaşa ilçesi kişi başına 904 Türk Lirası kamu yatırımı alırken, bu rakam Çorlu için 71 Türk Lirası. Arada 13 kat fark var ve bu ciddi bir hakkaniyetsizlik.dedi.

Toplantı daha sonra soru-cevap şeklinde devam ederken; toplantının sonunda Çorlu Belediye Başkanı katılımcı basın mensuplarına teşekkür etti ve yeni yıl ile ilgili iyi niyetli temennilerini iletti.

Basın toplantısı çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

corlu 15.12.2017    (925) Okunma
BU HABERE YORUMLAR
YORUM YAPILMAMIÅ   SESSÄ°Z KALMA YORUM YAP

Çorlu Gündemi

  Çorlu Asayiş Sorunlarında Düzelme Var
  Sahne Davası Duruşması Yapıldı.
  Çorlu da Arsa Satın Alacaklar DİKKAT
  Hisseli Arsa Satışına Dikkat
  Kızılay Kan Stokları Azalıyor mu?
  Çorluyu Sevmek Zafer Günlerinde Anmak Değildir

Son Haberler

  TÜRSAB Trakyadan KOSOVA Ziyareti 07.03
  İYİ Parti den Basına Destek Çağrısı 20.02
  Ergünkent İnşaat’tan Açıklama 28.01
  TGF Genel Başkanına Kınama 23.01
  Başarılı Gazeteciler Ödüllendirildi 16.01
  Bursluluk Sınavına Rekor Katılım 16.01
  Nisan Ayında 41 Yaşındayız 16.01
  Reyap Olarak Her Geçen Gün Büyüyoruz 16.01
  1. Hamsi Festivali Coşkusu 16.01
  Ali Darıcı nın Ankara Çıkartması 27.12
  Ali Darıcının Ziyaretleri Ses Getirdi. 26.12
  TED KOlejinden Geleceğe Nefes Katan Proje 23.12
  Vekil Mustafa Yel Müjdeyi Verdi 23.12
  İkinci Kez Çorlunun Gururu Oldu 23.12
  Meydanlar Işık ve Figürlerle Süslendi 23.12

İnternet Sınırsız Paylaşım ve Bilgi Kaynağıdır. Sitemizdeki Her Türlü Bilgi ve Resim Paylaşıma Acıktır. Kaynak Belirtilmesi Ahlaki Değerdir.Site Haritası