Çöpte bulundu, konservatuara ulaştı

İstanbul Ataşehir'de bir çöp konteynerinde bulundu... Hemşireler adını 'Muhammed Güzel' koydu. Güzel, yüzmede 28 madalya kazandı. Şimdiyse Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda okuyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuvarı 1. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Muhammed Güzel , kendi hikayesini 14 yaşında öğrendi.

İstanbul Ataşehir'de bir çöp konteynerinin yanında bulunan ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, kangren nedeniyle sağ ayak parmaklarını kaybetti. Sağlık personelinin yakından ilgilendiği ve 'Muhammed Güzel' ismini verdiği çocuk, hayatına devlet korumasında devam etti. Bu süreçte kendisiyle yakından ilgilenen hemşire Zeynep Şanver'den şefkat gören Güzel, desteksiz olarak yürüyemediği için Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi'nde tedaviye alındı. İstanbul'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sevgi Evleri'nde kalmaya başlayan Güzel, ilkokulda piyanoya yöneldi ve Kırklareli Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi'nde okudu. Güzel, katıldığı yüzme yarışmalarında 28 madalya kazanırken hayali binlerce kişiye konser vermek. Güzel, "Ailem beni bıraktı mı bırakmadı mı bilmiyorum ama onları bulmak istiyorum" dedi. (İSTANBUL / AA)