TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çölyak hastalarına glütensiz pastırma

Son bir yıldır pastırma hariç tüm ürünlerinin glüten içeriğini 20 mg/kg ile sınırlı tutan Polonez, gördüğü ilgi üzerine çalışmalarını hızlandırdı ve bir ilk olarak çemensiz pastırma çeşidini glütensiz gıdalar sınıfına dahil etti

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 11:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çölyak hastalarına glütensiz pastırma

KENAN YEŞİL

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de tanısı konmuş 80 bine yakın çölyak hastası var. Tanısı henüz konmamış çölyak hastası ise 80 binden çok daha fazla. Tek tedavi şekli ise yaşam boyu sürecek olan glüten diyeti. Glüten diyeti yapmaksa çok zor ve pahalı. Ayrıca her zaman her yerde glütensiz gıdalara ulaşmak mümkün olmuyor. Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla, yeni lezzet formülleri geliştiren Polonez, son 1 yıldır pastırma hariç tüm ürünlerinin glüten içeriğini 20 mg/kg ile sınırlı tutmuştu. Glüten diyeti yapanları doğru yönlendirmek amacıyla ürünlerin ambalajı üzerindeki etiketlerde bu bilgiyi paylaşmaya başlayan Polonez, glüten hassasiyeti olan tüketicilerden gördüğü yoğun ilgi üzerine çalışmalarını hızlandırdı ve bir ilk olarak çemensiz pastırma çeşidini glütensiz gıdalar sınıfına dahil etti. Böylece, glütensiz ürün arayan tüketiciler füme et, jambon, kavurma, salam (hindi salam ve macar salam), sucuk ve sosisten sonra glütensiz çemensiz pastırma ürününe de kavuştu.

80 BİNE YAKIN ÇÖLYAK HASTASI

Glüten hassasiyeti olanların gönül rahatlığıyla tüketebileceği gıda bulma konusunda zorlandıklarına dikkat çeken Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de tanısı konmuş 80 bine yakın çölyak hastası var. Ve tek tedavi şekli ise yaşam boyu sürecek olan glüten diyeti. Glüten diyeti yapmaksa çok zor ve pahalı. Ve maalesef her zaman her yerde bu gıdalara ulaşamıyorsunuz. Ulaştığınız ürünlerin bir kısmı da etiket içeriğine uymuyor. Gıda üreticileri olarak bizlerin yapması gereken; bu kişilerin yaşadığı zorlukların farkına vararak, onlara destek olmaktır” dedi.

TÜKETİCİ TALEPLERİ DİKKATE ALINDI

Geçtiğimiz yılın başlarında glüten hassasiyeti bulunan ve çölyak hastası olan tüketicilerin taleplerini dikkate alarak üretimlerinde önemli bir devrim gerçekleştirdiklerini dile getiren Günsoy, “Glütensiz gıdalar; glüten içeriği 20 mg/kg ile sınırlandırılan gıdalar olarak tanımlanıyor. Ve biz, füme et, jambon, kavurma, salam, sucuk ve sosis üretimimizi 30 yıllık lezzetinde hiçbir değişiklik yapmadan bu sınıra çekmeyi başardık. Bugüne kadar Polonez’in pastırma hariç tüm ürünleri glütensizken şimdi glütensiz çemensiz pastırmamızı tüketicilerimize sunduk” diye konuştu.

ŞARKÜTERİDE İNOVASYON

Şarküteride inovasyon konusunda öncü olduklarının altını çizen Günsoy, “Uzun süredir gıda mühendisi, gıda teknoloğu, hekim, fizikçi ve kimyagerlerden oluşan Ar-Ge ekibimiz yeni tatlar ve inovatif ürünler üzerinde çalışıyor. Diyet yapanlar ve sporcular için daha az yağlı ve kalorili Polonez Fit, günümüzün değişen beslenme alışkanlıklarına göre hazırlanan Polonez Mini ve çölyak ve glüten hassasiyeti olanlar için özel olarak formüle edilmiş Polonez Glütensiz ürünlerimizden sonra çok yakın zamanda iki yeni seriyi daha tüketicilerimizle buluşturacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.