Havaların ısınması ve sıcaklıkların 30 derecelerin üzerine çıkması ile birlikte klima satışları da patladı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar mağazalara akın ederken klima satışlarında da geçen yıla oranla %15'lik bir artış yaşanıyor. 
Meteorolojinin uyardığı çöl sıcakları nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Yalova'da da hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerine çıktı. Meteoroloji önümüzdeki günlerde ise Basra Sıcaklarının geleceği uyarısında bulundu. Hal böyle olunca da sıcaktan bunalan vatandaşlar çareyi evlerine klima taktırmakta buluyorlar. Klima satışlarının sıcaklarla birlikte patladığını belirten El-Pa Beko Mağazası sahibi Salim Dönmez konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi, "Havaların ısınmaya başlaması klima satışlarının da patlamasına neden oldu. Geçen yıla oranla bu yıl ki klima satışlarında %15 oranında bir artış yaşıyoruz. Bu oldukça büyük bir rakam. Beko her bütçeye uygun son teknoloji klimalar üretiyor. Müşterimizin kullanacağı metre kare alanlarına göre klima tavsiyesinde bulunuyoruz. Fiyatlarımızda nakliye ve montaj da dahil oluyor. Havaların ısınmasıyla birlikte günlük klima satışı 15'lere fırladı. Servislerimiz yetişemiyor. Ama biz tüm şartlarımızı zorlayarak satılan klimaları en geç 4 gün içerisinde monte ediyoruz. Bunu yaparken de yaşlı ve hasta müşterilerimize öncelik tanıyoruz. Ben imkanı olan herkesin klima almasını tavsiye ediyorum. Klima almayan ve kullanmayan insanlarımızın kendilerine en büyük eziyeti yaptıklarına inanıyorum" 
Klima alırken sağlığınızı da kesenizi de düşünün
Klima alırken sağlığın ve ekonominin ön planda tutulması gerektiğini vurgulayan Dönmez, "Klima alırken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Klima alırken bilinçli olmak lazım. Küçük bir alana büyük, ya da büyük alana küçük klima almak doğru bir davranış olmaz. Bu hem enerji maliyeti hem de cihazın kendi satış maliyeti açısından size yük bindirir.  Kullanacağınız alana göre klima almalısınız. O nedenle biz klima alacak insanların ev yada iş yerlerinde öncelikle inceleme yapıyor ve ona uygun klimayı öneriyoruz. Müşterilerimiz eğer kış aylarında ısınma amaçlı da klima kullanacaklarsa o zaman -15 derece sıcaklıklarda dahi ısıtma performansını kaybetmeyen iyonizer plazma sistemli klimalarımızı öneriyoruz.  Sadece serinleme amaçlı kullanacak olan müşterilerimize de yine daha ekonomik klimalar tavsiye ediyoruz. Klimalarda ortamı temizleme özelliğinin bulunması çok önemlidir. Eğer eviniz yol kenarı ise ve evinize toz giriyorsa bu sağlık açısından sıkıntılı bir durumdur. Buna bir de solunum hastalığı olan vatandaşları eklersek o zaman ortamdaki havanın temizlenmesinin önemi daha da net ortaya çıkar. Bu tip müşterilerimize de Plazma/İyonizer sistemleri tavsiye ediyoruz. Bu klimalar ortamdaki tüm tozu ve kötü havayı dışarıya atarken dışarıdan aldığı havayı da filtreleyip arındırarak iç ortama taşır. Bu da konforlu ve sağlıklı bir solunuma imkan tanır" dedi. 
Vatandaşı enflasyona ezdirmedik
Bu yıl ülkedeki %10'luk enflasyon nedeniyle tüm elektronik aletlerde olduğu gibi klima fiyatlarında artış yaşandığını söyleyen dönmez bunu ortadan kaldırmak adına Haziran ayına özel 400 TL'lik indirim yaptıklarını söyledi. Vatandaşı enflasyona ezdirmediklerine de dikkat çeken Dönmez, "Klima fiyatları bin 600 TL ile 4 bin 300 TL aralığında bir yelpazede her keseye hitap edecek şekilde.  Bu yıl ülkemizdeki %10'luk enflasyona bağlı fiyat artışlarını vatandaşlara yansıtmamak adına Haziran ayına özel bir kampanyaya başladık. Bu ayda 400 TL indirimler yapıyoruz ki , bu da klimaları geçen yılki fiyatlara çekiyor. Yani bu sayede vatandaşlarımızın enflasyondan mağdur olmalarını önlemiş oluyoruz" şeklinde konuştu. 
Stoklarımızda yeterince klima var
Yaz aylarını düşünerek gerekli sayıda klima stoku yaptıklarını vurgulayan Dönmez sözlerini şu şekilde tamamladı, "Bilim adamları bu yıl yaz aylarının daha sıcak geçeceğinin belirttiler. Bizde bu öngörüden hareketle yaz aylarında satacağımız klimaları kış aylarından stokladık. Müşterilerimiz hangi türde klima isterlerse stoklarımızdan çıkartarak montajını yapıyoruz. Bu anlamda da müşterilerimizi mağdur etmemiş oluyoruz
Editör: TE Bilişim