HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çok sayıda il beyaza büründü! İşte yurttan kar manzaraları

Meteoroloji, birçok il için yoğun kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Meteoroloji'nin uyarısının ardından birçok ilde kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı bazı bölgelerde, ulaşımda aksaklığa neden oluyor. Karayolları ekipleri yollarda buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Çok sayıda il beyaza büründü! İşte yurttan kar manzaraları

Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı, Balıkesir’de de öğle saatlerinde başladı. Kar nedeniyle çok sayıda araç, Savaştepe- Balıkesir kara yolunda mahsur kaldı. Araçlarıyla yolda kalan sürücülerin yardımına Savaştepe Belediyesi’ne ait ekipler koştu.

Ekipler, iş makinaları ile yolda kalan araçları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede, ayrıca yol açma ve tuzlama çalışmalarına da başlandı.
kar
Öte yandan Balıkesir’in Savaştepe ilçesine bağlı kırsal mahallelerin yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe ile bağlantısı kesildi. Başta Savaştepe ilçesi olmak üzere, Bigadiç, İvrindi, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde çok sayıda kırsal mahalle yolunun kapalı olduğu ve ilçelerle bağlantısının kesildiği öğrenildi. İlçe belediyeleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinalarıyla kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.
kar
13

İSTANBUL

İstanbul'da başlayan kar yağışıyla Başakşehir, Beylikdüzü ve Çatalca gibi kentin batısındaki ilçeler kısa sürede beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Özellikle yüksek kesimlerde kar etkili oluyor. Kentin batısındaki Başakşehir, Beylikdüzü ve Çatalca gibi ilçeler kısa sürede beyaza büründü. Kentin yüksek kesimlerinde de etkili olan kar Sarıyer'de de çocuklar için eğlence kaynağı oldu. Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkan çocuklar kar topu oynadı.

istanbulda-kar-yagisi-sariyerde-cocuklar-kar-topu-oynadi_6979_dhaphoto1

TRAKYA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Tekirdağ kent merkezi ile Hayrabolu, Şarköy, Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Malkara ilçelerinin yüksek kesimleri kar nedeniyle beyaza büründü.

Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri, ana arterler ile Tekirdağ-Hayrabolu ve Tekirdağ-Malkara yolunda tuzlama ve kar küreme çalışması gerçekleştiriyor. Şehir merkezi ve ilçelerde kapalı yol bulunmuyor.

Hava sıcaklığının 4 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının gece de devam etmesi bekleniyor.

Edirne'nin Keşan ilçesinde de kar yağışı başladı. Yağış araçların üzerini kısa sürede beyaza bürüdü.

Vatandaşlar evlerinin önüne çıkarak cep telefonu kameralarıyla fotoğraf çekti.

tekirdagin-yuksek-kesimlerinde-kar-yagisi_3901_dhaphoto2

Hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Kırklareli'nde de Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kıpısı ile Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde yağış etkili oluyor.

Karayolları ekipleri yollarda buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor.

SAKARYA

Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında yer alan 900 rakımlı Çam Dağı'nda, kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluştu.

Kentin en yüksek noktaları arasında bulunan Çam Dağı'nda kestane, çam ve gürgen ağaçları beyaza büründü.

Zengin bitki çeşitliliğiyle, Hendek'i Kocaali ilçesine bağlayan "Doğa ve Kültür Yolu"nu bünyesinde barındıran Çam Dağı, ziyaretçilerini adeta büyülüyor.
20210116_2_46396853_61626718_Web
İzmir'den fotoğraf çekmek için bölgeye gelen İsa Turhan, AA muhabirine, doğa fotoğrafçılığı ve drone çekimleriyle ilgilendiğini söyledi.

Sonbaharda bir arkadaşının Çam Dağı'ndan yaptığı paylaşımları gördüğünü belirten Turhan, "İzmir'den atladım geldim. Böyle bir manzarayla karşılaştım. Hemen droneyi açarak manzaraya doğru uçurdum. Çok da keyif aldım." dedi.

20210116_2_46396853_61626717_Web

Turhan, Çam Dağı'nın deniz seviyesine çok yakın olduğunu, kısa sürede ulaşılabildiğini dile getirerek, "Burada yaşayan insanlar çok şanslı. Denize çok yakın, bir yandan da kar manzarası var. Aynı anda 3-4 mevsimi bir arada yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Payyu da hava çekimleriyle ilgilendiği için Çam Dağı'na geldiğini anlattı.
20210116_2_46396853_61626715_Web

Bölgenin doğal güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Payyu, "Daha önce İzmir'den, İstanbul'dan gelen arkadaşlarımız oldu. Genelde sonbahar ve yazın burada çekim yapmışlar. Biz de bu güzel kar manzarasını drone ile görüntüleyelim dedik." şeklinde konuştu.

20210116_2_46396853_61626714_Web

Kar yağışının ardından beyaza bürünen Bolu Dağı'nın Düzce kesimi, drone ile havadan görüntülendi.

Kentte 3 gün önce başlayan kar yağışı, D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişi ile yüksek kesimlerdeki Topuk Yaylası, Güzeldere Şelalesi, Kardüz ve Samandere'de etkili oldu.

BOLU

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde kar yağışının ardından güzel manzaralar oluştu.

Dağları kaplayan beyaz örtü, drone ile havadan görüntülendi.

Bölgede tesis işleten Ferda Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu Dağı'nın doğal güzellikleriyle eşsiz bir yer olduğunu söyledi.
20210116_2_46394363_61619989_Web

Kar yağışının bölgenin güzelliğine güzellik kattığını anlatan Yıldırım, "Buranın havası, suyu ve eşsiz manzarası, müşterilerimiz tarafından tercih konusu oluyor. Beyaz gelinlikle beraber daha da güzel manzara oluşturuyor. Kar yağışı bizi memnun etti. Ekipler sürekli çalışarak yolun kapanmasına izin vermiyor." diye konuştu.

20210116_2_46394363_61619988_Web

Meteoroloji yetkilileri, bölgenin gece saatlerinden itibaren yeni yağışın etkisi altına gireceğini bildirdi.

20210116_2_46394363_61619987_Web

20210116_2_46394363_61619985_Web

BURSA

Bursa ve çevre illerde beklenen kar yağışı başladı.

Hava sıcaklığının en yüksek 3 derece olarak ölçüldüğü Bursa'da, karın yanı sıra sis de etkili oluyor.

Kar yağışıyla kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, tarihi binalar ve camilerde kartpostallık görüntüler oluştu.

AW217726_01 (1)

20210116_2_46396421_61625198_Web (1)

BİLECİK

Bilecik'te de kent merkezine yakın köyler, son iki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 30 santimetreyi geçmesi ve yağışın devam etmesi yaşamı olumsuz etkiliyor.

Hem havanın daha da soğuması hem de kalınlığın artması nedeniyle Kapaklı köyünde bazı vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Bazı köylüler evlerinin önünü kapatan karları küreklerle temizlerken, bazıları da baca saçaklarındaki buzları kırdı.

Kapaklı köyü muhtarı Şükrü Aydın, özlemle bekledikleri kara sonunda kavuştuklarını söyledi.

Köyün bin 200 rakımda olduğunu ve her sene 1 metreyi geçen yağış olduğunu ifade eden Aydın, "Sonunda geldi ama geç kaldı. O işe bizim aklımız ermez. Rabb'im ne zaman derse o olur. Bizi karsız, yağmursuz yağışsız bırakmaz. Bundan bir ay önce gelip şimdi tekrar gelseydi çok iyi olurdu. Bir bardak suya muhtaç kardeşlerimiz var. Barajlarda sular kalmadı. Çok şükür köyümüz beyaza büründü." diye konuştu.

SİVAS

Sivas'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kentte 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini artırarak devam ediyor.

Şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan 1591 rakımlı Nuri Demirağ Havalimanı güzergahı ve çevresindeki köylerde kar yağışına yoğun sis eşlik etti.

Kar ve sis nedeniyle hava alanına giden yolun 5 kilometrelik kısmında görüş mesafesi yer yer 40 metreye kadar düştü.

Gün içerisinde hava alanından yapılan uçuşlarda ise herhangi bir aksaklık yaşanmadığı öğrenildi.

Olumsuz hava koşulları hava alanı çevresindeki köylerde de etkili oldu.

Kar ve yoğun sis, Aydoğmuş, Yazıbaşı, Akçahan, Başsöğüt, Şaban ve Karamehmet köyleri ile Sarıhasan mezrasında yaşamı olumsuz etkiledi.

İl Özel İdaresi bünyesindeki 61 personelin kapanan köy yollarını açma çalışmaları, ilçeler de dahil kent genelinde 32 greyder, 24 yükleyici, 6 dozer, 9 kar bıçaklı kamyon ve 26 servis kamyonuyla devam ediyor.

İZMİR

İzmir'in yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışı başladı.

Kent genelinde öğle saatlerinde etkili olan yağmur, hava sıcaklığının düşmesiyle yerini kara bıraktı.

Bornova, Buca, Narlıdere gibi merkez ilçelerin yüksek kesimlerinde henüz tutmayan kar; Bergama, Dikili, Aliağa, Kemalpaşa ilçelerinde beyaz örtü oluşturdu.

Kar yağışı nedeniyle İzmir ve Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Geçidi'nde Karayolları ekipleri önlem aldı.

Öte yandan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İzmir'in kuzeydoğu kesimlerinde akşam saatlerinden gece saat 03.00'e kadar orta kuvvette kar yağışının etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Kar yağışının ardından meydana gelebilecek buzlanmalara karşı dikkatli olunması istendi.

SİİRT

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, kardan kapanan Pervari ilçesinde 12 köy yolunun ulaşıma açıldığını belirtti.

Siirt'te kapalı köy yolunun bulunmadığını ifade eden Canpolat, şunları kaydetti:

"Pervari ilçe kırsalında kar aralıklarla devam ediyor. Dün gece yağan kardan dolayı yüksek rakımlı Geçittepe ile 12 köy yolu kapandı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yollar temizlenerek köylerle bağlantı sağlandı."

20210116_2_46392393_61614441_Web
Karla mücadele ekiplerinin tüm ilçelerde hazır bekletildiğini aktaran Canpolat, yollarda araçların mahsur kalmaması için ekiplerin gelen tüm ihbarları değerlendirdiğini bildirdi.

Karayolları 94. Siirt Şube Şefliği ekipleri de yüksek rakımlı Şirvan-Cevizlik yolunda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

20210116_2_46392393_61614444_Web

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de 2 gündür aralıklarla yağan kar sonucu kapanan 17 köy ve mezra yolunu açmak için İl Özel İdare ve Karayolları ekiplerince çalışma yürütüldü.

Çalışma kapsamında 15 köy ve 5 mezra yolu ulaşıma açıldı.

20210116_2_46392393_61614442_Web

Kapalı olan Gökçe ve Yeşilöz köylerinin yollarını açmak için ekiplerin çalışması sürüyor.

ERZURUM

Erzurum'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kenti beyaz örtüyle kapladı.

Tarihi yapıların bulunduğu Yakutiye Kent Meydanı ile Erzurum Kalesi bölgesinin yanı sıra parklarda güzel manzaralar oluştu.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması yürüttü.

20210116_2_46390298_61608326_Web

TUNCELİ

Tunceli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Ovacık ilçesinde araçlar, ağaçlar ve evlerin çatıları beyaz örtüyle kaplandı.

Vatandaşlar ev ve ahırlarının önünde biriken karları temizledi.

Ekipler köy yollarında karla mücadele çalışması başlattı.

20210116_2_46390298_61608325_Web

KARS, ARDAHAN

Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Kars'ta ise belediye ekipleri, yol ve kaldırımlarda kar küreme çalışması yürüttü.

Belediye ekiplerince iş makineleriyle toplanan karlar, kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.
20210116_2_46390298_61608319_Web

Sarıkamış ilçesinde etkili olan yoğun tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Ardahan'da da sabah erken saatlerde etkili olan kar, etrafı beyaza bürüdü.

Kar ve soğuk hava nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken kuşlara bazı vatandaşlar yem bıraktı.
20210116_2_46390298_61608317_Web

ORDU

Ordu'nun Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi'nde iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışıyla kar kalınlığı 30 santimetre oldu.

AW217618_07

Geçmiş yıllarda Ordu ve çevre illerden gelen kayakseverlerin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda konuğu ağırlayan kayak merkezi yağan karla misafirlerini kabul etmeye başladı.

Ordu merkezine 60 kilometre uzaklıkta 2 bin rakımda bulunan kayak merkezinde bungalov evler, kayakçılar için kolay, zorlu ve acemi parkurları, kafe, restoran, telesiyejler bulunuyor.

AW217618_01

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler