Büyük Torbalı

Çok şanslı!

Selçuk’a kadar uzatılan İZBAN projesi geçtiğimiz yıla kadar sokaklarında çocuk dahi kalmayan “yaşlı köyü’ Sağlık’ı adeta ihya etti. İzmir’den birçok kişi bölgede ev yapmak üzere arsa arayışında. Köylü ilgiden memnun.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Çok şanslı!
217 Görüntüleme
08 Ocak 2018 - 12:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

71 yıllık istasyonun yıkılmasından İZBAN için yürüyen merdivenli son derece modern bir istasyonun inşa edildiği Sağlık Köyü’nde şu sıralar keyifler yerinde. Geçtiğimiz yıla kadar sadece ileri yaşlarda insanların yaşadığı, sokaklarında çocuk sesinin bile duyulmadığı kendi halinde bir köy olan Sağlık’ta istasyon ile birlikte hareketlilik başladı. Köye hemen hemen her gün bir emlakçı gelip giderken, Torbalı’daki 5 istasyondan birine ev sahipliği yapmaya başlayan Sağlık’a adeta piyango vurdu. Artık İzmir ve Selçuk’a ulaşımı çok kolaylaşan köy, temiz havasından dolayı tercih sebebi olmaya başladı. İzmir’de çalışan veya Torbalı’da işe gelmek zorunda kalıp da şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyen birçok kişi kendisine Sağlık’ta “hobi bahçesi” bakmaya başladı. Artık köy kahvesinde hemen hemen her gün bir “alıcı”ya rastladıklarını söyleyen muhtar Veli Gözlek, bölgenin talihinin değiştiğini söyledi.

KADERİ, İKİNCİ KEZ DEĞİŞİYOR
Daha önce adı Cellat iken Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeye seyahati sırasında adı Sağlık olarak değiştirilerek büyük değişim yaşayan köy, tarihindeki ikinci değişimi de İZBAN ile yaşıyor. Eskiden İzmir’e ulaşımlarının aktarmalar ile birlikte 2+-3 saati bulduğunu söyleyen Muhtar Veli Gözlek şimdi hem konforlu hem de hızlı ulaşıma kavuştuklarını söyledi. Bu durumun köyün cazibesini arttırdığını söyleyen Gözlek, “Bir gün insanların köyümüzden arsa almak için yarışacağı hiç aklımıza gelmezdi” dedi. HABER MERKEZİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web