Çok düşünür…

  • 28.03.2020 00:00

 

Şu anda İstanbul’da hukuk işleri ile meşgul olan çocukluk arkadaşım Hilmi S. aracılığıyla 32 yıl önce tanıştığım Hamza Canbaş Bey’den söz etmek istiyorum size.

 

O’nunla üç beş yılda bir karşılaşırız. Ancak kendisinin medyada yazdıklarını, yaptığı işleri hep takip ederim. Yazılarında milli bir duruş sergiler. Bu ülkenin yıkılması için her türlü entrikayı çevirenleri hep afişe eder.

 

Kendisi bir zamanlar Hürriyet gazetesinde da görev almıştı. Bu mecrayı gazete el değiştirince ve sendikal sebeplerle bırakmak zorunda kaldığını biliyorum. Yani el değiştiren yayının yeni sahipleri sendikadan istifaya zorladı çalışanları. O, istifa etmedi. Köle olmayı sindiremedi. Çıkardılar.

 

Sonra kendisi Hedef adlı bir gazete çıkardı. Ancak sağa-sola reklam için yılışıklık yapanlardan olmadığı için uzun ömürlü bir mecra oluşturamadı…

 

Ardından Bolu’da kimyasal ürünler yapan bir fabrikada yönetici olarak başarılı işler çıkardı… 70 kişiye ekmek verirken bazı bürokratik engeller çıktı ve tesis kapandı…        Pes etmedi…. Akaryakıt sektöründeki bir firmada yönetici konumunda çalıştı.

 

Stresli yıllar kalbini ve bedenini yormuştu. Kan damarları yenilendi (by pass diyorlar). Baktı ki olacak gibi değil. Emekli olmayı tercih etti..

 

Küçük şehrimizde insanların bir hobisi (uğraşı) olsun diye çırpınan yapısı vardır. İzbe oyun masalarını tercih etmez. İnsanların doğada fotoğraf çekmesi, gezmesi, bu ülkeyi keşfetmesi için uğraşır. 2010 yılında fotoğraf sevenleri bir araya getiren derneği kurdu. 80 kişilik bir gruba ulaştılar.

 

En son 9 ay kadar önce İzzet Baysal’ı Anma Günleri kapsamında ana cadde üzerinde açılan sergi çadırlarında gördüm onu. Dernek (BOFSAD, Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği) olarak çektikleri olağanüstü fotoğrafların sergilendiği standın önündeydi.

 

Doğayla iç içe olduğu için son derece sağlıklı, dingin, huzurlu, neşeli bir haldeydi. Keşke herkes bunun gibi olabilse dedim.

 

Huyum kurusun, insanların yüz hatlarını çok incelerim. İnsan sureti her şeyi söyler. Mutsuz, bezgin, batık, hasta, ruhsal sorunlu insanlar hemen belli olur. Bana bir fotoğraf yollayın; size her şeyini (alışkanlıkları, ailevi durumu, zekası vb.) söyleyebilirim.

 

Kendisine dikkat etmeyen, stres içinde yaşayan insanların yüzünde negatif bir hale (aura) oluşuyor. Sürekli karamsar düşünürseniz yüzünüz de nursuz hale geliyor.

 

Hamza Canbaş Bey ile ortak ticari ilişkimiz yok. Kendisi bu ülkenin değerli insanlarındandır. Tanımanız için bu satırları yazdım.

   

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız