Çok bekleyeceğim

Bizdeki Siyasilere, Bürokratlara, Akademisyenlere aklı sır ermez.

Ülkemizin ve İlimizin siyasi zemini çok kaypaktır.

Ah o süslü koltuklar yok mu o koltuklar, Oturamayanlar peşinde koşar, oturan ise babasından miras kalmış gibi bir daha kimseye devretmek istemez. O koltuk, kiminin hayat felsefesi, kiminin süslü rüyası…

Yıllarca hak etmediği halde, kimileri o koltuklara, babalarının yüzü suyu hürmetine, kimileri de cemaat, eş dost yardımı ve çeşitli ayak oyunları ile oturdular. Kimileri ise rastlantı ve şansı sonucunda. Ama yaşamları boyunca doğru dürüst tek bir kitap okumamış, film ve tiyatro izlememiş, insanlık adına bir hayır işlememiş kişilerin oturdukları o koltuklar, oturan o kişilere hiçbir değer katmaz. Zaten bu yüzden de koltuktan indikten sonra sudan çıkmış balığa dönerler. Çünkü yaşamlarında hiçbir zaman gerçek dostları olmamıştır, Koltuktan düştükten sonra boşluğa düşerler, yanında kimse hatta aile efradı bile kalmaz.

Mutsuz olurlar. Kendilerini yaşama bağlayacak hiçbir tutku ve amaçları kalmamıştır.

Ya bir çay ocağına yada evlerine sığınırlar. Yaşları ilerlese de hep o şatafatlı, günleri kendilerinin güç katmadığı ancak, güç aldıkları koltuklarını özlerler.

Ah eski güçlerine bir kavuşsalar, O koltuk da bir daha otursalar.

Artık fosil olmuş bu eski siyasi, bürokrat ve akademisyenlerin en önemli özelliği komployu çok iyi bilmeleridir. Kendilerine yapıldığını düşündükleri yâda kendilerinin yaptığı koltuk oyunları hiçbir zaman unutmazlar. Kincidirler, ortam ve şartlar müsait olunca hiç utanmadan buldukları ilk fırsatta karşıdaki kişinin ipini çekerler.

Onlar için öyle ülkenin yada ilimizin çıkarları pek önemli değildir. Çünkü onlar için önemli olan hiçbir iş üretemedikleri o koltuklara yeniden kavuşma arzusu.

Koltuğa kavuşma arzu ile yeni girişimlerde bulunurlar, hatta düşmanına bile destek verirler. 1977 yılından beri Erzurum’da yaşayan biri olarak bu gözlerim neler gördü neler görecek...

Ama en çok görmek istediğim ve beklediğim davranış, yıllardır siyasette, bürokraside ve akademide olsun, bu fosillerin artık bir kenara çekilip ben artık hiçbir komplo ve kumpasın içinde olmayacağım. Bana danışıldığında deneyimlerimi paylaşır, ağabeylik yapar yol gösterici olurum deyip ,  Ve herkesten saygı görmeleri beklerim.

Zannımca da çok bekleyeceğim