WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Batı Karadeniz Buluşması Safranbolu’da Yapıldı

Bu haber 15 Kasım 2019 - 17:27 'de eklendi ve 2.954 kez görüntülendi.

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ( BAKAB ) ve Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER ) tarafından düzenlenen Çalıştaya GÜCİSDER Başkanı Huriye Kayabaşı Özer, BAKAB Başkanı Dr. Faruk Özlü, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Temsilcisi, Bolu, Gerede, Taraklı, Düzce, Pınarbaşı, Abana, Devrek, Göynük, Eskipazar ve Eflani Belediye Başkanları, KOSGEB Temsilcileri, katılımcı illerin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, İl Tarım Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Temsilcisi katıldı.
BAKAB Başkanı Dr. Faruk Özlü toplantıda yaptığı konuşmada; “Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’nin bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı kendine hedef olarak seçtiğini söyledi. Bu hedefe ulaşmak için öncelikle bölgedeki belediyelerin tam bir işbirliği ve motivasyonla hareket etmesi gerektiğini ifade eden Özlü, “Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’nin bu motivasyona fazlasıyla sahip olduğunu biliyorum. Çünkü bizler belediyecilik faaliyetlerinin sadece rutin işlerle sınırlı olmadığı konusunda hemfikiriz. Belediyeler, sahip oldukları etki alanlarının çok ötesine çıkmalı, büyük düşünmeli ve şehirlerin, ilçelerin ekonomik kalkınmasında öncü rol oynamalıdır. Belediyeler, şehirlerin lokomotifi olma misyonuna sonuna kadar sahip çıkmalıdır” dedi.
Tüm illerde coğrafi işaret konusunda ciddi bir bilinç ve farkındalık oluşturulması gerektiğini vurgulayan Özlü, “Ancak her vatandaşımızın ve yerel yöneticilerimizin de bu hassas konuya sahip çıkmalarını istiyoruz. Çünkü coğrafi işaretler gibi önemli bir açılımı, toplumsal ve yerel işbirliği kanallarını sonuna kadar açık tutarak hedefine ulaştırabiliriz. Coğrafi işaretlerin önemini bilen idareciler olarak, BAKAB’ın ilk encümen toplantısında ‘Safranbolu safranının Avrupa Birliği nezdinde tescili için destek kararı’ almıştık. Safranbolu’nun sahip olduğu bu büyük değerin sadece ülke içinde değil, yurt dışında da tescil edilmesini, tanınmasını ve itibar görmesini istiyoruz. Safran bitkisinin kıymetini daha da artırmayı ve böylelikle üreticilerimize daha fazla destek olmayı amaçlıyoruz.
Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe’nin Başkanlığındaki ilk oturumda Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Pazarlama Dairesi Başkan V. Neşe Altıntaş, Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği Başkanı Huriye Kayabaşı Özer, BM Tarım ve Gıda Örgütü ( FAO )- Uzman Yasemen Karataş coğrafi işaretli ürünlerin dünya pazarındaki avantajları ve AB Komisyonu başvuruları ile Dünya’da kırsal kalkınmada coğrafi işaretlerin gücü: FAO’nun yaklaşımı konularında bilgiler verdiler.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ve GÜCİSDER Üyesi Prof Dr. Bülent Gülçubuk Başkanlığında gerçekleşen ikinci oturumda ise Gülçubuk’un Türkiye’de coğrafi işaretlerin geleceği ile FİSKOBİRLİK Genel Müdür Yardımcısı – GÜCİSDER Başk. Yard. Salih Öğütken tarafından coğrafi işaretlerin denetimi: İyi uygulama örneği Giresun tombul fındık konulu konuşmaları ile tamamlandı.
Programda Faruk Özlü ve diğer katılımcılara hediye ve plaket takdim edildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.