Son Dakika Haberler

“ÇOCUKLARLA YÖNETİLEN BELEDİYE”

“ÇOCUKLARLA YÖNETİLEN BELEDİYE”
Okunma : 554 views Yorum Yap

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in “Ben belediyeyi çocuklarla yönetiyorum” sözü doğrultusunda hareket eden yöneticiler, çocukların belediyesi olmak için çalışıyor. Sarıyer Belediyesi’nin Tarlabaşı Toplum Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği eğimde katılımcılar eğitim sonunda çocuklara nasıl yaklaşması gerektiği konusunda daha bilgili hale geldi.

Yerel yönetimlerin çocukların haklarının hayata geçmesinde en önemli kurumlar olduğunun bilincinde olan Sarıyer Belediyesi, başkan yardımcıları ve müdürleri için Belediye Binası’nda bir eğitim düzenledi. Bu proje ile çocuk haklarının yaygınlaşması konusunda uzun zamandır çalışmalar yapan Sarıyer Belediyesi bünyesindeki tüm birimler ve personeli ile işbirliği yaptı. Çalışmada içinde çocuk haklarını odağa alan bir yaklaşımın geliştirilip uygulanması; bu alanda ilke, yöntem ve stratejilerin belirlenmesi amaçlanıyor. 

GENÇ POTANSİYELİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediyesi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci, sözlerine “Nüfusun büyük çoğunluğu çocuklardan oluşuyor bizler bu genç potansiyeli doğru olarak yetiştirmekle yükümlüyüz” diyerek başladı. Konuşmasında belediyenin çocuklarla alakalı yaptığı çalışmalara değinen Dereci, “Sarıyer belediyesi çalışanları farkındalık için eğitimler alıyor. Biz belediye olarak bilinci arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz’ dedi.

SARIYER BELEDİYESİ BU KONUDA ÖRNEK

Belediye bünyesinde çocuk hakları ve çocuk katılımı konularında mekanizmaların kurulması için teşviklerde bulunan Tarlabaşı Toplum Merkezi eğitmenlerinden Melda Akbaş, katılımcıları çocuk hakları, çocuk koruma ve katılım yaklaşımları konusunda bilgilendirdi. Akbaş, eğitim sırasında Sarıyer Belediyesi’nin bu konuya gösterdiği hassasiyet ile diğer belediyelerden önde olduğunun da altını çizerek, “Ben inanıyorum ki katılımcılar artık çocuğun sesini, çocuğa has özelliklerle nasıl duyabileceğini düşünmeye başlayacaktır” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)