Şafak Coştu Çocuklarla doğayı birleştirmek
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklarla doğayı birleştirmek

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte her meslek grubu bu imkanı kullanmaya başladı. Bunun başlıca nedenleri başarıların takdir edilme isteği, reklam, daha çok kazanç, tanınırlık isteği… Bir eğitimci olarak ise benim en çok dikkatimi çeken sayfalar sınıf öğretmenlerinin sayfaları oluyor. İşte içlerinde son derece takdir ettiğim bir öğretmen Mersin’in Tarsus ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan Müslüm Tekin.

Kendisi TEMA gönüllüsü doğa ve çocuklar adına birçok proje gerçekleştiriyor. Hayran kalmamak mümkün değil. Öğrencileriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Tarsus Orman Projesi’ne gönüllü olarak katılıyor, bir eTwinning projesinde yer alıyor. Değişik meslek grubundan konunun uzmanı kişileri sınıfında ağırlıyor, onlarla söyleşi ve etkinlik yapıyor.

Haberin Devamı

Yaptığı bu çalışmalarla kalite etiketi almış.

“İnsanın en kıymet verdiği ürün kendi ortaya çıkardığı üründür” demiş olsa gerek ki çocuklarla doğayı birleştirmiş. Böylelikle doğa sevgisini sadece kağıtlarda bırakmamış, hayata geçirmiş. TEMA Tarsus bölge sorumlusu olarak tam 250 çocuğa meşe palamudu ektirmiş.

Başka ne yapabiliriz?” diye düşünürken Kuş Yemliği Atölyesi’ni düşünmüşler. 152 sınıfla 4450 öğrencinin katılacağı bu projede çocuklara hayvan sevgisini de aşılamayı hedefliyorlar. TEMA Tarsus olarak 5 binin üzerinde çocuğa eğitimler vermişler, bilinçlendirmişler.

Bir yazımda sosyal medyadan özel günlerin veya üzgün anların kuru boş paylaşıldığını yazmıştım. Orman yangınlarını kınayan, yangınlara üzülen paylaşımlar yapmak yerine belki de çözüm önerileri sunmalıyız demiştim. İşte size çözüm bir çocuk değişir toplum değişir. Doğa sevgisini çocuklarımıza verirsek daha yaşanılır bir dünya elde edebiliriz.

Çocukları bilinçlendiren, mesleğini hakkıyla yapan böyle öğretmenlerin çoğalması dileğiyle…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder