Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Arif Tunç oda olarak 2016/2017 eğitim öğretim yılına yönelik tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Tunç, "Çocuklarınızı odamıza bağlı servislere güvenle teslim edebilirsiniz" dedi.
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerin okula ve evlerine taşınması görevini üstlenen Yalova Servis İşletmecileri Odası da hazırlıklarını tamamlayarak çalışmalara koyuldu. Yeni eğitim öğretim yılına haftalar kala tüm denetimlerini tamamladıklarını ve araçları kanun ve yönetmeliklere uygun hale getirdiklerini belirten Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Arif Tunç, "Yalova Servis İşletmecileri Odası olarak yeni eğitim öğretim sezonuna yönelik çalışmalarımızı haftalar öncesinde başlatarak tamamladık. Tüm araçlarımızın periyodik bakımları tamamlandı. Okullarımızla da buna yönelik tüm sözleşmelerimizi yeniledik. Yeni çıkan kanun ve yönetmeliklere araçlarımızın uyumlu olmasına yönelik adımları da attık. Tabi ki bu süreçte araçlar kadar personelimizin de öğrenci servis taşımacılığına uygunluğunu gözden geçirdik. Personelimize eğitimler verdik. 270 adet araç bu sezonda öğrenci taşımacılığı yapacak. Biz oda olarak yavrularımızın en güvenli ve sağlıklı şekilde taşınması için hazırlıklarımızı yaptık ve işe başladık" dedi.
"Çocuklarınızı korsana teslim etmeyin"
Velilere de seslenerek korsan taşımacılık hakkında uyarılarda bulunan Tunç, "Yalova Belediyesi ile birlikte bu yıl korsan taşımacılığa yönelik çalışmaları da titizlikle sürdüreceğiz. Korsan taşımacılığın Yalova'da bitirilmesi lazım. Bizim duyarlı olmamız kadar velilerimizi de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Hiç bir anne baba çocuklarını güvensiz bir ortama bırakmak istemez. O nedenle hiç bir denetime tabi olmayan, kanun ve yönetmeliklere uymayan araçlarla geleceğimizin teminatı yavrularımızı kaçak bir şekilde taşıyan bu kişilere çocuklarınızı emanet etmeyin. Odaya bağlı tüm denetimlere tabi servislerimiz çocuklarınızı güvenli bir şekilde okullarına ve okuldan da evlerine taşıyor. Oysa 3-5 kuruş daha ucuza taşıtacağız diye çocuklarımızı tehlikeye atıyoruz. Bu konuda velileri de uyarıyor ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Çocuklarınızı korsana teslim etmeyin" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim