Afşin'de, küçük yaşlarda geçirdikleri ateşli hastalık nedeniyle epilepsiye yakalanan iki çocuğuna hem annelik hem babalık yapan Dilber Yurtsever, çocuklarının tedavisi için uzanacak yardım elini bekliyor.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan 55 yaşındaki Dilber Yurtsever, yaptığı açıklamada, 2 çocuğunun küçük yaşta geçirdiği ateşli rahatsızlık nedeniyle epilepsi hastası olduğunu söyledi.

Eşinden ayrıldığını, epilepsi hastası18 yaşındaki oğlu Samet ile 21 yaşındaki kızı Merve Kayran'a tek başına kol kanat gerdiğini ifade eden anne Yurtsever, epilepsi rahatsızlığı yüzünden ilaç tedavisi gören çocuklarının ilaçlarının yan etkisiyle bazı sorunlarla karşılaştığını belirtti.

İlaçlar yüzünden oğlu Samet'in konuşmada zorluk çekmeye başladığını, Merve'nin ise hem görme yeteneğinde sıkıntı yaşandığını hem de obeziteyle mücadele ettiğini aktaran Yurtsever, kızı ve oğlunun sağlıklarına kavuşacağı günlerin hayalini kurduğunu söyledi.

Yurtsever, şunları kaydetti:

"Çocuklarımın tedavisi için internetten araştırma yaptım. Okuduğum bir haberde kök hücre tedavisinin epilepsi hastalarına uygulanmaya başlandığını öğrendim. Çocuklarımın bu tedavi yöntemiyle sağlıklı günlerine kavuşmasını istiyorum. Fakat maddi durumum yüzünden çocuklarımı tedavi ettiremiyorum. İlaç vermesen ciddi nöbet geçiriyor verirsen de yan etkileri var." dedi.

Zihinsel engelli büyük oğlunu geçen yıl kaybettiğini anlatan Yurtsever, iki yavrusuyla hayat mücadelesi verdiğini söyledi.

Çocuklarını tedavileri için birçok hastaneye götürdüğünü, maddi olarak da bu tedavilere yetişmekte zorlandığını ifade eden Yurtsever, yetkililerden çocuklarının tedavisi için yardım istediğini belirtti.

- "Sağlığıma kavuşup eğitimimi tamamlamak istiyorum"

Hastalığının ilerlemesi nedeniyle sadece ilkokulu okuyabilen Merve Kayran, en büyük hayalinin İmam Hatip Lisesi'ni bitirip, başkalarına Kur'an-ı Kerim öğretmek olduğunu söyledi. Kayran, "Dinimizi öğrenmek, tanımak ve öğretmek istiyorum. Sağlığıma kavuşup eğitimimi tamamlamak istiyorum." dedi.

Samet Kayran da tedavi olmak için ABD'ye gitmek istediklerini bunun için de yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

 

Editör: Haber Merkezi