Çocukların hayalleri gerçekleşiyor

Çocukların hayalleri gerçekleşiyor

Çocukların hayalleri gerçekleşiyor

Çubuk'ta yaşayan 61 yaşındaki emekli İlhan Aydoğan ve 55 yaşındaki emekli Semih Bilgin, Çubuk Şehir Stadında gece gündüz demeden çocuklara ilgileniyor.

Öğrencilere mesleki seçimleri sırasında da rehberlik eden gönüllü antrenörler, hem beden eğitimi öğretmenliği hem de profesyonel futbol takımlarına futbolcu yetiştirmenin gururuyla çalışmalarına devam ediyor. Aydoğan ve Bilgin, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın huzurunu yaşıyor. İlhan Aydoğan, çocukken gönül verdiği Çubukspor'da 8 yıl forma giydiğini, geçim sıkıntısı nedeniyle futboldan uzaklaşmak zorunda kaldığını söyledi. İçindeki futbol aşkının hiç bitmediğini aktaran Aydoğan, boş zamanlarında futbol
oynayan çocukları izlediğini, bir süre sonra onlara ilgilenmeye başladığını dile getirdi.

SPOR VE SANATLA UĞRAŞMALILAR
Emekli olduktan sonra bütün zamanını çocuklara ayırdığını vurgulayan Aydoğan, şöyle konuştu: "Profesyonel anlamda spor yapan gençleri yetiştirmenin yanı sıra onların topluma örnek birer bireyler olmalarını istiyoruz. Ben de çocukları yetiştirmeye çalışıyorum. Onları sosyal medyadan uzak tutmanın yollarına bakmamız lazım. Bu da spor ve sanatsal faaliyetlerle uğraşmakla olur. Boş zamanlarımı kahvehane köşelerinde ve parklarda geçirmek yerine burada gençlerle birlikte geçiriyoruz."

"FUTBOL BIZIM IÇIN BIR AŞK"
SEMIH Bilgin, 18 yıl profesyonel olarak futbol oynadığını, futbolculuk hayali yarım kalınca usta öğreticilik yapmaya başladığını ifade etti. Futbolunun kendisi için bir aşk olduğunu anlatan Bilgin, şunları kaydetti: "Yetiştirdiğimiz gençlerin spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu görmek, yeni futbolcular yetiştirmekte bizi mutlu ediyor. Emekliliğimizi burada yaşıyoruz. 3. Lig'de ve Amatör Lig'de oynayan çok sayıda yetiştirdiğimiz futbolcu var. Herhangi bir maddi gelir beklemeden tamamen amatör ruhla spora hizmet ediyoruz. Tamamen amatör ruhla bu işi sürdürüyoruz. Malzeme konusunda kaymakamlık ve belediye de çocuklara destek veriyor." Velilerden Fatma Kağnıcı da, çocuğunu spora teşvik etmek için antrenörlere teslim ettiğini, evde bilgisayarda ya da tabletle boş zaman geçirmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.