ÇOCUKLARIMIZIN ÇIĞLIKLARINI DUYDUK

ÇOCUKLARIMIZIN ÇIĞLIKLARINI DUYDUK
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda cinsel istismar vakalarını gündeme getirdi.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Sınırlarımız içerisinde ve ötesinde terörle mücadele devam ederken art arda gelen şehit haberleri yüreğimizi yakmaktadır diyerek sözlerine başlayan Usta, “16 Şubat tarihinde eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 subay evladımız Hakk'a yürümüştür, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca 18 Şubat tarihinde Hakkâri'de ve Afrin'de 2 evladımız, uzman çavuşumuz terörle mücadele esnasında şehit olmuştur, onları da Havza'da ve Çorum'da toprağa verdik. Yine 19 Şubat tarihinde Şanlıurfa'da askerî aracın devrilmesi sonucu sele kapılan 2 erimiz de şehit olmuşlardır. Ben bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun.” Dedi.

TARİH OKURKEN TARİH YAZAN YİĞİT

PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen, tarih okurken tarih yazan yiğit, Ege Üniversitesi öğrencisi Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehadetinin 3'üncü yıl dönümünde rahmet, minnetle anıyorum ve diyorum ki ölüm yılar, Fırat yılmaz...

ÇOCUKLARIMIZIN ÇIĞLIKLARINI DUYDUK

Geçtiğimiz hafta, birbiri ardına, insanın kanını donduran, insanlığa sığmayan olayları peş peşe yaşadık, çocuklarımızın çığlıklarını duyduk diyen Usta sözlerine, “12 Şubat tarihinde Adana'da bir düğünde üç yaşındaki bir çocuğumuz cinsel saldırıya uğradı, 15 Şubat tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde de dört buçuk yaşındaki bir kız çocuğu babası tarafından sürekli tacize uğradı. Öyle çığlıklar duyuyoruz ki insan insanlığından utanıyor. Ayrıca, diğer bir olay da 18 Şubat tarihinde de Diyarbakır'da yaşanan bir diğer olayda cinsel istismar suçunun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunmasına rağmen tutuksuzluğuna karar verildi. Bu son derece can sıkıcı bir durumdur. Konunun acilen gözden geçirilmesi lazım, neden böyle kararlar alınıyor, ona bir bakmak lazım.” Diyerek devam etti.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GRUBU OLARAK DESTEK VERECEĞİZ

Sadece 2017 yılında 387 tane çocuğun cinsel saldırıya uğradığını vurgulayan Usta, “Bugün grup toplantısında Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, "Bekanın çürüyüşü yalnızca güvenlik duvarlarının çöküşüyle gerçekleşmez. Bekanın çürüyüşü yalnızca siyasi ve askerî tedbirlerdeki zaaf ve zayıflıklardan da doğmaz. Ahlâk biterse ati karanlığa gömülü kalır. Ahlâk sönerse, Allah muhafaza, beka silinir gider. Böyle bir zillete tahammül edemeyiz." Benzer olayların bir daha yaşanmaması açısından da buradaki eksiklik her ne ise ki biz kanunlarda caydırıcılıkla ilgili eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Bu düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekir. Bu anlamda aslında Bakanlar Kurulunda alınan bir kararla 6 bakandan oluşan bir komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyonun da en hızlı şekilde çalışarak burada eğitimle ilgili, işin psikolojik, sosyolojik boyutu ve ceza boyutuyla ilgili kararların bir an evvel alınıp bu konuda tedbir geliştirilmesi çok önemlidir. Bizim bu anlamda yapılacak bütün düzenlemelere Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak destek vereceğimizi de buradan ifade etmek isterim.” Diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum