19 Ağustos 2019 10:57

Çocukları istismara uğrayan anneden çağrı: Kadınlar susarsa bu olaylar artar

Adana’da iki çocuğu istismara uğrayan anne G.D., kadın örgütlerine dava sürecine destek vermeleri çağrısında bulundu.

Avukat Sevil Aracı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki kız çocuklarının 17 yaşındaki kuzenleri E.C. tarafından istismara uğramasıyla ilgili annenin çabaları sonucu açılan davanın ilk duruşması Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın görülecek.

AİLE KAPATMAK İSTEDİ, ANNE İZİN VERMEDİ

Olaydan sonra 7 ay boyunca eşi ve ailesi tarafından oyalanan anne G.D, evi terk ettikten sonra şikayette bulundu ve istismar sanığı E.C. tutuklandı. Kadınlar susarsa bu olayların daha da artacağını söyleyen anne G.D, istismar olaylarının artmaması için sanıkların cezalandırılması gerektiğini belirtti. Adana Kadın Platformu avukatlarından Müşteki Avukatı Sevil Aracı da birçok istismar olayının ailelerin müdahalesiyle yargıya yansıtılmadığını belirterek kadınlara, çocuklarının hakkını savunmak için tek başına mücadele eden G.D’nin mücadelesine destek verme çağrısında bulundu.

Küçük yaşta çocuklara yönelen istismar vakalarının ülkemizin çok yaygın ve acı bir gerçeği olduğunu söyleyen Aracı, “Bu tarz saldırılar genellikle yakın çevredeki kişiler tarafından gerçekleştiriliyor. Böyle pek çok olay aileler içerisinde saklanıyor, suçlular korunuyor. Yargıya taşınabilen olayların takibi bu yüzden de önemli” dedi. Bu davaların takibinin suçluların hak ettikleri cezalara çarptırılması için de önemli olduğunu ifade eden Av. Aracı “Tüm kadınları davaya sahip çıkmaya, çocuklarımıza destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Fırat’ın doğusunda dolanıp Diyarbakır’a kayyum atamak!

SONRAKİ HABER

Kitle örgütleri kayyum darbesine karşı dayanışma çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa