|

Mansur Yavaş'ın evsiz bıraktığı çocuklara Mamak Belediyesi sahip çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediye bünyesindeki Çocuk Koruma Evleri'ni kapatma kararının ardından evsiz kalan 47 çocuğa Mamak Belediyesi sahip çıktı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sosyal medya hesabından, "Öksüz ve yetim çocukların sokağa bırakılmasına asla gönlümüz razı olmaz. Onların da diğer çocuklar gibi şevkate, merhamete ve güvenliğe ihtiyacı vardır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Mamak Belediyesi olarak bu evlerdeki çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız" mesajını paylaştı.

20:43 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 20:49 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gelen tepkilere rağmen çocukları
Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gelen tepkilere rağmen çocukları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın evlerinden attığı kimsesiz çocuklara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse sahip çıktı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Twitter hesabından evsiz bırakılan çocuklara sahip çıkacaklarını belirterek "Öksüz ve yetim çocukların sokağa bırakılmasına asla gönlümüz razı olmaz. Onların da diğer çocuklar gibi şevkate, merhamete ve güvenliğe ihtiyacı vardır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Mamak Belediyesi olarak bu evlerdeki çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız" dedi.


MASRAF DİYEREK KAPATILDI

Ankara'da kendilerine bakacak kimsesi olmayan çocukların sıcak yuva ortamında kaldığı evlerin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde başkan seçilen CHP’li Mansur Yavaş tarafından ‘masraf olduğu’ gerekçesiyle geçtiğimiz ay kapatılma kararı alınmıştı.

BAYRAM ARİFESİNDE KAPI ÖNÜNE KOYDULAR

Kurban Bayramı arifesinde eşyaları çöp poşetlerine doldurulup kapının önüne konulan küçük çocukların dramını görenler büyük üzüntü yaşadı. Ne olduğunu anlamayan çocukların bayramda “Biz evimize gitmek istiyoruz” diye ağladığı öğrenilmişti.

#Ankara
#Mamak
#Murat Köse
5 yıl önce