Çocuklara akılcı İlaç Kullanımı Tiyatro İle Anlatıldı

Çocuklara akılcı İlaç Kullanımı Tiyatro İle Anlatıldı

Yayın: 15.12.2019 19:27
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında akılcı ilaç kullanımında farkındalık oluşturmak amacıyla tiyatro oyunu düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bilinçli İlaç Kullan Sağlığına Sahip Çık” projesi kapsamında, Yenice Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Palyaço Çocuk” isimli tiyatro oyunu düzenlendi. İlkokul öğrencilerine yönelik tiyatro oyunuyla 450 öğrenciye akılcı ilaç kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “Mobil Göç Noktası” Uygulamasına Başlandı

Yayın: 28.03.2024 13:04
Paylaş:
A+ A-
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı artıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan, Türkiye genelinde 100 Mobil Göç Noktası aracının daha hizmete alınacağı açıklamıştı.
Karabük’e de “Mobil Göç Noktası” aracı geldi.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Karabük’te faaliyete geçen “Mobil Göç Noktası” aracını ziyaret etti.  Araç ile yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Mobil Göç Noktası Uygulaması Dünyada İlk
Karabük Valiliği, düzensiz göçle mücadele kapsamında dünya genelinde bir ilk olan Mobil Göç Noktası uygulamasını başlattıklarını duyurdu. Buna göre, güvenlik güçlerinin kimlik kontrollerini yaparak kimliğini ibraz edemeyen yabancıları Mobil Göç Noktası araçlarına davet edildiği öğrenildi. Araçlarda ise göç uzmanı ve tercümanın bulunduğu, parmak izi sorgulamasının yapıldığı ve Göç Net veri tabanından gerekli kontrollerin sağlanabileceği bildirildi. Son olarak da, düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri için Geri Gönderme Merkezlerine sevk edileceği vurgulandı.
Vali Mustafa Yavuz, düzensiz göçle mücadelenin ülkemiz genelinde olduğu gibi Karabük’te de kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü. Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek eşlik etti. (Esra Oğuzkağan Özkan)