Çocuklar İçin Ücretsiz Dergi

Bartın il sağlık müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık Bakanlığı tarafından çocuklar için ücretsiz derginin yayın hayatına başladığını açıkladı.

İlgili Foto Galeriye Git

Sağlık il müdürü Koç yaptığı açıklamada; "Sağlık Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu Stratejik Planı (2013-2017) ile ; sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak , sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek ve aynı zamanda bireylerin kendi sağlığı üzerindeki  sorumluluğunu  artırmak için sağlık okuryazarlığını geliştirmek hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda Sağlık Bakanlığımızca halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi ile teşhis, tedavi ile rehabilite edici sağlık hizmetlerinin daha verimli kullanılabilmesi için  uyarıcı , bilgilendirici ve eğitici mahiyette materyaller hazırlanmaktadır." dedi.

Koç; "Bu bağlamda sağlıklı bir gelecek için 7-10 yaş çocuklarda sağlık okuryazarlığını ve sağlık bilincini geliştirmek için bilgi, hikaye , bilmece ,bulmaca ve görsellerin yer aldığı “Sağlık Çocuk” adlı derginin tanıtım sayısı ve afişleri ilimizde tüm okullarımıza dağıtılmıştır. Söz konusu bu dergi abonelik sistemi ile ücretsiz bir şekilde sevgili çocuklarımızın adreslerine postalanacaktır. 7-10 yaş aralığındaki sevgili çocuklarımızın tek yapması  gereken  30 Haziran 2017 ‘ye kadar www.saglikcocuk.saglik.gov.tr  internet sitesine girip; adlarını, soyadlarını ve adreslerini yazarak “Sağlık Çocuk” dergimize ücretsiz  abone olmak. Haydi Çocuklar, bu eğlenceli ve sağlık dolu dergiye siz de abone olun. Tüm çocuklarımıza şimdiden keyifli okumalar dileriz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Sağlık Çocuk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.