Çocuklar için festival başlıyor

Çocuklar için festival başlıyor

Sur Çocuk Festivali yarın başlıyor. Festivali çok sayıda sivil toplum örgütü destekliyor.

Önce Çocuklar Derneği öncülüğünde aralarında Ma Music Center, Amed Şehir Tiyatrosu, Zarok TV,  ÇocukÇA, Ekoloji Derneği, ZimZim, Ortadoğu Sinema Derneği, Anadolu Kültür ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği’nin (MED DER) de bulunduğu çok sayıda kurum tarafından organize edilen Sur Çocuk Festivali yarın başlıyor.

7-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin sloganı ise “Gelin çocukların kahkahalarında buluşalım” olarak belirlendi. Festivalde Sokak Oyunları, Ritim, Darbuka Atölyesi, Stranbêjî Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi, Kil ve Çamur Atölyesi, Taş Boyama, Resim, Fotoğraf, Halk Oyunları, Pandomim, Çizgi Film, Masal Yazım, Erbane Atölyeleri yanı sıra Kürtçe animasyon film gösterimi, Kürtçe tiyatro oyunları, doğa yürüyüşü,  çocuk konseri, skeç, sergi, kitap okuma ve uçurtma şenliği etkinlikleri düzenlenecek.

‘KÖKLERİ KORUMAK’

Yarın başlayacak festivalle ilgili Laleş Sanatevi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Milletvekili Remziye Tosun, Sur Belediyesi Eş Başkanı Filiz Buluttekin ve etkinliğe destek veren kurum temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasında festivalle ilgili, “Son Yıllarda OHAL Uygulamaları, iç göç ve yoksullukla yaşam mücadelesi veren Sur İlçemizde tüm bu süreçlerin tanıkları ve mağdurları olan çocuklar için organize ettiğimiz bu festivalin çok temel bir amacı var. Coğrafyamızın, kültürümüzün ve dilimizin, zenginliklerinin izini sürmek. Kültürel aktarımı eksik çocuk, köksüz bir fidana benzer, bizler o kökleri kurma çabasıyla ana dilinde aktarım niteliği taşıyan etkinlikler planladık. Ahmedê Xanî’nin, Ayşe Şan’ın ve El Cezeri’nin izini sürmek. Diğer bir amacı buluşmak, kucaklaşmak” denildi.

FESTİVALİN ZENGİN PROGRAMI

Festival, 7 Haziran Cuma günü tarihi Suriçi’nde Ben û Sen Burcu Parkı’nda Sur Belediyesi’nin Çocuk Şenliği ile başlayacak, 8 Haziran’da 4 tarihi mekanda; Cemilpaşa Konağı Kent Müzesi, Dengbêj Evi, Laleş Sanat Evi ve Sur Belediyesi Gençlik evinde birçok atölye ile devam edecek. Atölyeler 4 gün boyunca bu mekanlarda devam edecek. 4 Gün boyunca Kurmanci ve Zazaki Dublajlı Animasyon Çizgi Film ve Belgesel Gösterileri yapılacak. Kino Diyalogsuz Animasyon Seçkiside festivalde çocuklarla buluşacak. 8 Haziran Cumartesi Akşamı yaklaşık 100 çocuğun sahne alacağı Ma Music Orkestrası KongreAmed Salonunda sahne alacak. 9 Haziran Pazar Gününe Hevsel Bahçeleri doğa yürüyüşü ile başlayacak. Gün içinde devam eden sinema ve atölyelerin dışında Pîrê û Rovi Çocuk Müzikali Sahnelenecek ve Bağıvar köyünde de Sanat Atölyeleri gerçekleşecek. 10 Haziran Pazartesi günü çocuklar Atölyeler ve sinema gösterileri ile başlayacak. Özekli Köyünde Atölye Çalışmaları ve Rengarenk Çocuk Şenliği ile devam edecek. 11 Haziran Pazartesi Atölyeler ve Bilim Şovu ile başlayıp Yazarla Okuma etkinliği ile devam eden Programı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Kırklar Dağındaki Uçurtma Şenliği ile Festivalin Kapanışını gerçekleştirecek.

ÇOCUKLAR DAVET EDİLDİ

Organize eden kurumlarla birlikte ev sahipliğini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi’nin yaptığı festivale tüm çocuklar davet edildi.

Katılımcı kurumlar, milletvekili Remziye Tosun ve Sur Belediyesi Eş Başkanı Filiz Buluttekin, toplantının ardından Sur ilçesinin sokaklarında erbabı eşliğinde çocuklara festival broşürleri dağıttılar. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.