Çocuklara kendi özelliklerine uygun sporu bulmak, bir yandan başarılı sporcuların ortaya çıkartılmasına fırsat verirken bir yandan da başarılı oldukları sporu ömür boyu devam ettirme imkanı sunar.

06 - 07 - 08 Temmuz tarihlerinde çocukların fiziksel özelliklerinin ve becerilerinin doğru kullanımı ve onların gelişimleri için BALANCE Fitness Center önemli bir projeyle karşınıza çıktı!

Bu projenin asıl amacı fiziksel uygunluk testleri sportif branşa yönlendirme ve kondisyon analizlerinin çatısı altında toplanan bilimsel geçerliliği mevcut 14 ayrı antropometrik, fizyomotorik ölçüm testlerine tabii tutulan çocuklar için gelecekte hangi branşta başarılı olabileceği hakkında ışık tutmakta.

Tabi ki tek seferlik testler spesifik olarak branşa yönlendirici ve uygunluk düzeyinin ne düzeyde olduğunu tam anlamıyla belirleyici olmaz. Ancak Test-Antrenman Programı Uygulamak , Test – Uygulanan Antrenman Programının Neticesini Görmek şeklinde çalışmalar daha başarılı sonuçları doğurabilir.

Avrupa'nın bir çok spor kulübünde bu ölçümler sıklıkla tekrarlanmakta ve her bireyin yeteneğine göre branşa yönlendirmeler söz konusu.

Yatırımcı iş adamı Hızır AKYILDIZ spora yaptığı yatırımlardan ve BALANCE Fitness Center gibi bir spor salonunu da Sakaryamıza kattığı için teşekkür ederiz.