Tüm Türkiye’de olduğu gibi Vakfıkebir’de de sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş arası çocukların 4 saatlik izinleri içinde aileleriyle birlikte sokağa çıkıp çocuklar parklarına koştular.



Tüm Türkiye’de olduğu gibi Vakfıkebir’de de sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş arası çocukların 4 saatlik izinlerini aileleriyle birlikte sokağa çıkarak parklara koştular. İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocukların, korona virüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması, bugün13 Mayıs 2020 Çarşamba günü tüm Türkiye’de 4 saat boyunca esnetildi. Saat 11.00 ile 15.00 arası maske takmak şartıyla 4 saatlik dışarı çıkma izinlerini kullanan çocuklar ebeveynleriyle birlikte Vakfıkebir ilçesindeki çocuk parklarına koştular. Havanın güneşli ve sıcak olmasını da fırsat bilen çocuklar, paklarda koştu ve arkadaşlarıyla oyunlar oynadılar. Kısıtlama nedeniyle parklardan uzak kalan çocuklar doyasıya eğlendiler.
Parka çocukları ile gelen aileler yaptıkları açıklamada, “Çocuklarının evde kaldıkları süre boyunca çok sıkıldıklarını ifade ettiler. Bu izin, aileler için de çok iyi oldu. Bu süreci bu şekilde atlamamız gerekiyor. Çocukların bir nebze olsun nefes almalarını sağladıkları için yetkililere teşekkür ederiz” şeklinde konuştular. Bu izinlerin devamını bekliyoruz. Çocukları evde tutmanın çok zor olduğunu söyleyen aileler, Biz de parka geldik biraz oynasınlar diye. Çok sevindiler. Çocuklar çok mutlu oldular. İnşallah memleketimiz bu beladan kurtulur, hepimiz rahat ederiz” dediler.
20 yaş altı 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkmayı sürdürecekler.