Çocuk kulüplerine ilgi yüksek

Çocuk kulüplerine ilgi yüksek

Çocuk kulüpleri sosyal etkinliklerle özgüven aşılayıp, özel becerileri öne çıkartıyor

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı okul sonrası Çocuk kulüpleri metrapol kentlerden sonra Bandırma'da da bir biri ardından eğitim dünyası içindeki yerleri aldı. Çocuk kulüplerin Eğitimdeki  farklılığı, hem ailelerin, hemde çocukların yoğun ilgisi ile toplumsal anlamda karşılık buldu.

Bu anlamda hsaniye Mahallesi, Celal Atik Caddesi, Hanoğlu Apartmanı numara 48 de faaliyet gösteren Ata Çocuk kulübü, açılalı henüs bir yıl olmasına rağmen doluluk oranını %100'e taşıdı.

Okul sonrası 1.den 8. sınıfa dek hizmet veren Ata Çocuk kulübü özellikle çalışan ailelerin okul sonrası can simidi gibi.

Okuldan 15.30-16.00 gibi çıkan çocuklar, Çocuk kulübinde çeşitli aktiviter ile ivme kazanıyor, Müzik dersi, okuma dersi, ders yardımı,spor, oyun, ve yemek ihtiyaçları karşılanıyor.

Ata Çocuk kulübü kurum müdürü Havva Kırgöz, bu anlamdaki faaliyetlerini tanımlarken, kendileri ile birlikte olan çocukları kısa zamanda özgüven kazanıp yetenek ve becerilerinin öne çıktığını söyledi.

Ata Çocuk Kulübü kurum müdürü Havva Kırgöz; "Kurumumuz olan Ata Çocuk Kulübünde 7-14 yaş grubu çocuklarımızın dinlenmesi, eğlenmesipsikomotor ve zihninin gelişimi için farklı etkinlikler yapılmaktadır.

Drama, satranç, robotik kodlama, steam, resim çalışması ve akıl oyunları kurumumuzda yapılan bazı etkinliklerimizdendir.

Çocuklar grup sorumluları eşliğinde etkinlikler ve sosyal aktivitelerde bulunmaktadır.

Etkinlikler sayesinde çocuklara çok yönlü düşünme becerileri,psikomotor becerilerin gelişmesi desteklenmektedir.

Öğrenciler işbirliğiyle çalışarak yaparak yaşayarak öğrenme kazanmaktadır.

Çocuklarımıza özellikle okumanın önemini aşılayarak ve bizlerde onlara örnek olarak hem okuduğunu anlama hem de konuşma becerilerini desteklemekteyiz." diyerek

Büyük kurtarıcı, Cumhuriyetimizin kurucusu, edebi başkomutan  Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım" sözlerinin kendilerine ışık olduğunu vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Çocuk kulüplerine yüksek
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu