06 Ağustos 2020 12:30

Çocuk istismarı faili hastanenin kati raporuna rağmen serbest bırakıldı

Antalya’da 16 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan B.K, hastane raporuna rağmen “delil yetersizliği” öne sürülerek mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Antalya'da 16 yaşındaki N.D. adlı çocuk, 18 Ocak 2020'de kendisini zorla alıkoyan akrabası B.K.'nin tecavüzüne uğradı. B.K., N.D.'nin şikayeti üzerine olaydan “çocuğun cinsel istismarı”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla tutuklandı.

B.K. hakkında aynı iddialarla Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davanın 3'üncü duruşması görüldü.

HASTANE KATİ RAPOR HAZIRLADI

Dava hazırlık sürecinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan kati raporda şu ifadeler yer verildi:

“Anal muayenede anal sifinker konusunda doğal olduğu, anüs ve çevresi ağırlı hassas olup, çocuğun yürümekte ve muayenede zorlandığı, saat kadranı 6'da iki adet 1 cm ve 0.5 cm yeni mukozal lasserasyon saptandığı, akut livata bulgusu olarak yorumlandığı...”

‘SANIĞIN SUÇU SABİT’

Duruşmaya; N.D. ve vekilleri, sanığın vekili ile bazı tanıklar katıldı. Sanık B.K. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nde (SEGBİS) yaşanan sıkıntı nedeniyle duruşmaya katılamadı. Duruşmada, olaya dair beyanda bulunmak isteyen tanıklar mahkeme hakimi tarafından dinlenmedi. Sanığın avukatı, müvekkilinin üzerine atılı suçlamaları reddederek beraatını talep etti. Mağdur vekilleri de hem N.D.'nin beyanları hem de kati raporun failin suçu işlediğinin sabit olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Savcı da sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden ötürü sanığın tahliyesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

'KARAR HUKUKİ DEĞİL'

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği ile N.D.'nin avukatı Ayşim Kontaş tahliye kararına tepki göstererek hukuka aykırı olduğunu belirtti. Dosyada toplanmayan delillerin olduğu, failin delilleri karartabileceğini ve suçun vasfından dolayı tutuklu yargılanması gerektiğini ifade eden Kontaş, “Hakime hanımın nasıl böyle bir karar verdiği konusunu aklımız almıyor. Tecavüz olayı sabit. Sanığın serbest kalması hukuki değil” dedi. (Antalya/MA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da 13 yaşındaki çocuğu istismar ettiği belirtilen şahıs tutuklandı

SONRAKİ HABER

İktisat öğrencisi: Aklımıza her şey geldi de Pakdemirli’nin haklı olabileceği gelmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...