24 Kasım mesajları

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

24 Kasım mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini” kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum.

Öğretmenlik mesleği, insanı en ideal şekilde biçimlendirmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Bu yönüyle milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borcu yüklü olduğumuzu belirtmek istiyorum. Dünyanın her yerinde öğretmen saygıdeğerdir, ama bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmen çoğu zaman anne ve babanın önüne geçecek kadar saygıdeğerdir. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu ancak, ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak kendimizi yetiştirmek kaydıyla ödeyebiliriz.

Hiçbir teknoloji eğitimde öğretmenin yerini alamaz. Zira eğitim, kuru bilginin aktarımından ziyade, gönülden gönüle bir köprünün inşası, bu köprü üzerinden bilgiyle beraber güzel hasletlerin paylaşımıdır. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatarak, erdemli bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak yeterli değildir. Onlara gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, tüm öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, milletimizin ilim, irfan ve bilgi membaı olan öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Geçmişin bilgi birikimini günümüzün bilgisiyle harmanlayarak öğrencilerinin istifadesine sunan öğretmenlerimiz; inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azimle öğretme çabası gösteren toplum rehberleridir.

Bizim kültürümüzde öğretmenler, anne ve baba kadar değerli, onlar kadar muteber sayılmaktadırlar. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesiyle öğretmenliğin ne denli kutsal vazife olduğunu vurgulayan bir inancın temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyeceğimizin şuurundayız.

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden, sevgi ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedirler. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği gençlerimiz; ülkemizin fikri gücüne güç katacak, öncü ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaklardır. Dolayısı ile öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; başta hemşehrimiz, Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz olmak üzere terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Eğitim, geleceğimizi doğru bir şekilde inşa etmemize olanak sağlayan en önemli etkendir. 

Bu anlamda en büyük görev de öğretmenlerimize düşmektedir. Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede, öğretmenler etkin bir rol üstlenmektedir. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de öğretmenlerimizin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir yapıda olması gerekmektedir. İstenmeden de olsa insan eğitiminde yapılacak bir hata, sadece yetiştirilen bireye zarar vermeyecek, aynı zamanda toplumun geleceğini de olumsuz yönde etkileyecektir.

24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği günü, 1981 yılından itibaren, her yıl, hep birlikte "Öğretmenler Günü" olarak kutlamaktayız.

Öğretmenliğin ne kadar asil, bir o kadarda hassas bir meslek olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Eğitime verdiğiniz emek, adeta bir fidanın büyümesini beklemek gibi sabır ve o fidanı daha iyi yetiştirmek adına gayret ve özveri gerektirmektedir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; cesaretini ve özgüvenini hiçbir zaman yitirmeyen, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı günde Necmettin öğretmenimize ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmetle anıyor, öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“24 Kasım 1928 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren de bu önemli gün ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bizler ‘bir harf öğretene kırk yıl kölelik yapmaya razı olan’ bir medeniyetin çocuklarıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan yükselişine kadar ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine canları pahasına da olsa tüm öğrencilerini vatanına ve milletine bağlı, donanımlı bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimizin bu emekleri asla ödenemez. Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak, eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarımızda gösterdiğimiz gayreti aynı şekilde çağdaş, araştırmacı, çağın gerekliliklerini takip eden, yenilikçi gençlerimizi yetiştirme ümidiyle ülkemizin ve geleceğimizin teminatına katkı sunma çabası içerisindeyiz. İnanıyoruz ki bu gayretimiz asla karşılıksız kalmayacak ve gençlerimiz ülkemizin geleceğine ışık olacaklardır.

Bu vesileyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren üniversitemiz akademik camiası ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. Aynı zamanda 16 Haziran 2017 tarihinde Tunceli’nin Pülümür ilçesinde şehit olan Gümüşhaneli hemşerimiz Necmettin Yılmaz ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de saygı, rahmet ve şükranla anarım.”
 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Türkiye Cumhuriyeti’nin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren değerli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Öğretmenlerimiz her zaman ve her şartlar altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuşlardır.  Dünyanın en değerli varlıklarından olan siz Öğretmenlerimiz; sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur ve ülkede barışın simgesisiniz. Ülkemizin çağdaş ülkeler seviyesine çıkması ancak öğretmenlerimizin bilim ışığında yetiştirdiği vatanına ve milletine bağlı çocuklarımız sayesinde olacaktır. Memleketimizin en ücra köşesinde bile büyük bir fedakarlık içerisinde genç nesiller yetiştirmeyi kendine ilke edinmiş öğretmenlerimizin haklarını asla ödeyemeyiz. Bildiklerini sevgiyle yoğurarak çocuklarımıza öğreten Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de cehaletin karşısında duracaklarına millet olarak güvenimiz tamdır.

Bu duygu düşünceler ile kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutlar, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anar, emekli ve halen görevleri başında bulunan öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”
 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYDİ DOĞAN

“Değerli Meslektaşlarım,

Sizin de bizzat yaşadığınız gibi, eğitim bir sevgi ve şefkat mesleğidir. Öğretmen; öğrencilerine sevgiyle yaklaşan, öğrencilerini iyiden yana değiştirmesi gereken, onların yüreklerine dokunmasını bilip başaran ve bu sayede sadece sözleri ile değil tutum, davranış ve karakteri ile iyiye ve güzele kanalize eden, öğrencilerimizin yaşamına yön veren ve yaşama hazırlayan, eğitim ve öğretimle beraber şanlı milletimizin köklü tarihiyle yoğrulan örf, adet ve geleneklerini de kendinde yaşayan ve öğrencilerimize bir kilim dokur gibi sabırla işlemesini bilendir.         

Sizler öğrencilerimizin gözünde öğrencilerimizin anne babaları kadar değerlisiniz. Demokrasimizin özümsenmesi, milli ve manevi değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında en önemli yol göstericimiz sizlersiniz. Bugün toplumda meydana gelen her olumlu veya olumsuz harekette biz öğretmenlerin bu kilimi ne kadar doğru dokuduğunu sorgulamamız ve vicdani sorumluluğumuzun olduğunu unutmamamız gerekir.

Tüm mesai arkadaşlarımın öğretmenler gününü yürekten kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan öğretmelerimize Allah‘tan rahmet, emekli olanlarımıza sağlık ve uzun ömür, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyor; hepinize selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.” 
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Modern, çağdaş, kalkınmış, mutlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu eğitimden geçer. “Hz. Ali; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Bu yüzden öğretmenlik mesleği mesleklerin en kutsalıdır.

Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır.

Öğretmenlerimiz, nitelikli insan kaynaklarının oluşmasında, gelişmesinde ve yetişmesinde; dolayısıyla geleceği inşa etmek noktasında en büyük paya sahiptirler.

Öğretmenlerimiz; asli görevleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra vatan, millet, insan ve doğa sevgisi, dürüstlük, çalışkanlık, özgüven gibi insanî ve evrensel değerleri aşılayarak bizleri hayata ve geleceğe hazırlamakta, toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak; geleceğin modern Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir.

Dolaysıyla müreffeh ve her yönden gelişmiş bir Türkiye, ancak eğitime ve öğretmenlerimize verdiğimiz değer nispetinde tesis edilebilir.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik,milli ve manevi değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımıza ve emekli olmuş öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bir ülkenin kalkınması ve çağdaş ülkeler seviyesine ulaşması ancak o ülkenin eğitim ve öğretim seviyesinin artması ile mümkündür.

Bu değerli ve kutsal görevi meslek edinen öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştirmek için vatanımızın her köşesinde büyük bir fedakarlık göstermektedir.

Ağır sorumluluklar altında fedakarca çalışan öğretmenlerimiz, geleceğin Türkiyesi’nin inşaasında bugün, dünden daha çok sorumluluk taşımaktadır. Özellikle, sanal bilginin dünyayı küçülttüğü günümüzde bilgi kirliliği ve ahlak dezenformasyonu ancak öğretmenlerimiz sayesinde önlenecektir.

Gümüşhanemizin genç evlatlarına sahip çıkıp, onları bir yandan pozitif ilimlerle, diğer yandan geleneksel kültür ve ahlak normları ile yetiştiren öğretmenlerimize de bu vesile ile ayrıca teşekkürlerimi sunuyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden elinde kaleminden başka hiçbir şey bulunmayan, sadece memleketin güllerini yetiştirmek için Türkiye’nin her köşesine gidererek buralarda bu kutsal mesleği icra ederken şehit olan öğretmenlerimize Allahtan rahmet Diliyorum.

Partimizde görev alan emekli öğretmenlerimiz ve tüm öğretmenlerimize de sevgi, selam ve başarı dileklerimi sunuyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında yer alan  öğretmenlik mesleği   özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli saygın bir meslektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için koyduğumuz ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize ulaşmanın yolu, bu değerli mesleği kendine görev edinen siz değerli öğretmenlerimizin yetiştireceği   ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, cesaretli, bilgili, bilgiyi hayata geçirebilen, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan gençlerimizden geçmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimiz  bu ülkenin milli birlik ve beraberliğimizin de en büyük  teminatıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarak, bu kutlu görevi sürdüren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ BAŞKANI AYSEL AKÇAY

"Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928'de başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Bu kutsal görevi yapan emekli ve tüm çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyor, saygılarımızı iletiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2019, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER