Yalova Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl, Uçan süpürge Kadın İletişim Ve Araştırma Derneğinin davetlisi olarak gittiği Ankara'da Çocuk Gelinlere Hayır Projesini anlattı.
"Küçük Yaşta Evlilik Büyük Geliyor/Free From Violence" projesi toplantısına katıldı. Burada Yalova'da gerçekleştirilen Çocuk Gelinler Projesi hakkında bilgiler veren, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl katılımcılardan yoğun  ilgi gördü. Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl, 8 mart 2017 de Kadın Meclisi ve Türkiye Konfeksiyoncular Ve Terziler Federasyonu , Yalova Konfeksiyoncular Ve Terziler Odası ile Türkiye Berberler Ve Kuaförler Federasyonu ,Yalova Berberler Ve Kuaförler Odası ortaklığı 81 ilde başlatılmak üzere Halam geldi filim ekibinin katılımı ile lansmanı yapılan '' Çocuk gelinlere hayır'' kampanyasını anlatarak proje hakkında detayları anlattı. Burada konuşan Anıl, "Oldukça beğenilen projenin benzerinin Van' da başlaması bizi oldukça sevindirdi. bu proje bütün illerde ivedilikle başlamalıdır. 18 yaşın altındaki her birey ''çocuk'tur. 'çocuklukları çalınmamalı' eğitim,öğretim hakkından yararlanarak ekonomik özgürlüklerini ellerine almadan,  fiziksel ve ruhsal durumları tam anlamıyla gelişmeden çocuklarımızı evlilik gibi ağır sorumluluklar altına sokmamalıyız. Bugün bir bireyin araç kullanabilmesi için 18 yaşını bekleyip ehliyet alması gerekiyorsa, 18 yaş altına evlilik gibi zor  bir yükümlülüğü verebiliriz" dedi.
Toplantıya Eski bakan ve  TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gürdal Akşit, Birleşmiş Milletler temsilcileri, üniversitelerin kadın araştırma merkezi temsilcileri, doktorlar basın ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.

 

Editör: TE Bilişim