MENÜ

Cocu: Ali Koç'un ziyareti etkiledi

Cocu, Hollanda basınına röportaj verdi. Başarılı teknik adam, İtalya’da tatildeyken Comolli ile yaptığı sohbetten ve Ali Koç’un kendisini ziyaretinden etkilendiğini söyledi, “Bu benim için özel bir anlam taşıyor” dedi.

Cocu: Ali Koç'un ziyareti etkiledi

Phillip Cocu, ülkesinden Voetbal International’a geniş bir röportaj verdi ve Fenerbahçe’de göreve gelme sürecini anlattı.

PSV’den ayrılma düşüncesi olmadığını söyleyen 47 yaşındaki teknik adam, “Ancak yurt dışını da istiyordum. Fenerbahçe’den teklif gelince, PSV direktörü Toon Gerbrands’a haber verdim. Teklifi alınca düşünmek için 3 gün süre istedim. Damien Comolli benimle oturup futbol konuşmak istiyordu” dedi. Cocu, “Comolli, İtalya’da tatil yaptığım yere geldi ve 4 saat konuştuk. Fikirlerimizin uyuştuğunu gördüm. Onunla yakın çalışacağım için bu önemliydi. Beni neden göreve getirmek istediğini anlattı. Beni çok detaylı bir şekilde analiz etmiş. PSV’de neler yaptığımı sorsanız, en ince ayrıntısına kadar anlatır. Başkan Ali Koç da seçimi kazandıktan sonra İtalya’ya yanıma geldi. Benimle ne kadar ilgilendiğini göstermesi açısından bu durum özel bir anlam taşıyor” ifadelerini kullandı.

‘Para için gelmedim’

Hollandalı çalıştırıcı, “Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. 4 yıldır şampiyon olamıyor. Bir şampiyonluk çok iyi olur ancak her şeyden önemlisi kulübü her alanda geliştirmek” diye konuştu. Cocu son olarak para için Fenerbahçe’ye gelmediğini söyleyerek, “Tabii ki sözleşmeleri para için yaparsınız. PSV’de olduğu gibi... Ama asla bunu ön planda tutmam. Son ana kadar para hiç gündeme gelmedi” ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe büyük bir isimle anlaşacak"


Haberin Devamı
YORUM YAZ