Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu ve S.S. 1 Nolu Minibüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Çobanoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle şoför esnafının sıkıntıya düştüğünü belirterek, şoför esnafına destek olunmasını istediler.


Koronavirüs salgını nedeniyle müşteri kaybı yaşayan minibüs şoförleri yevmiyelerini çıkaramamaktan yakınırken,  zor günler geçirdiklerini belirttiler.
"YOLCU TAŞIMA SİSTEMİ DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK"
Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu yaptığı açıklamada, Minibüsçüler, Taksiciler ve servisçiler gibi ulaşım sektörünün küçük esnafları için acilen tedbirler alınması gerekmektedir. "Asgari ücretin altında gelire razı olmak zorunda kalmak esnafı tedirgin ediyor. Esnafımız gelecek endişesi yaşıyor. Bu küçük esnafımız için SGK primlerine çözüm bulunmalı, akaryakıt indirimi yapılmalı. Esnafımız primlerini ödeyemiyor. Boş gidip boş geliyor. Bari akaryakıt desteği verilirse bir nebze de olsa esnafımız rahatlayacak. Şartlar aynı şekilde 4 ay devam ederse çok üzgünüm ki süreç sonunda yolcu taşıma sistemi diye bir şey kalmaz." İçişleri Bakanlığı’nın 24 Mart 2020 tarihli genelgesinde araçların mevcut kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu taşımaları şartı getirilmiş olmasıyla da mevcut giderler aynı,  fakat gelir ise yüzde 50 oranında düşmüş durumdadır. Öncelikli gayemiz sağlık olsa da esnafımızı bu süreçte ayakta tutabilmek için bir takım önlemlerin alınması, taşımacı esnafının desteklenmesi gerekmektedir dedi.”
Başkan Çobanoğlu, Bu zor şartlar altında görevini layıkıyla yapan şoför esnafı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yolcularımızı yolda, izde bırakmadılar. Zarar etse dahi seferini tamamlayarak huzur içinde görevini yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Hepsini ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.
“BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ”
Vakfıkebir S.S. 1 Nolu Minibüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Çobanoğlu, “Bu zor günlerde vatandaşımızı mağdur etmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fakat şoför esnafının yetkililerden bazı beklentileri var. Mazot’un KDV’siz verilmesi gibi. SSK ve Bağ-Kur birimlerinin karşılanması gibi. Zaten işlerimiz tamamen bitti. Şu anda minibüsçüler olarak kar-kış-virüs demeden gerekli önlemleri alarak vatandaşlara hizmete devam ediyoruz. Bu hizmetlerinden dolayı özverili çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. A dan Z ye her şeye zam yapılırken bizler 2 yıldan buyana zam bekliyoruz. Büyükşehir ile aramızdaki fiyat farkının fazla oluşu ve 65 yaş üstü vatandaşların bedava taşınması bizleri çok zor durumda bıraktı. Yetkililerin ve sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun bir an önce bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu ve bundan sonraki zor günlerde bizlere yardımcı olacağına inanmak istiyoruz. Trabzon’a çalışan ayrı ayrı 5 durak olan Vakfıkebir de maalesef ki bu kadar yolcu kapasitesi yok. Sayın Zorluoğlu’nun bir an önce bizlerle birlikte bir toplantı yapıp problemlerimizi dinleyip çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. Bizler bu zor günlerde çalışırken, yolcular yollarda mağduriyet yaşamasın diye zararına da olsa seferlerimize devam ederken bazı duraklardaki arkadaşlar araçlarını otoparka çektiler. Yolda bekleyen Yolcuları düşünmüyorlar. Yolcunun yoğun olacağı günleri bekliyorlar maalesef. Çalışan şoför esnafımıza belediyemizce mazot desteği yapılmasını talep ediyoruz. Mağduriyetlerimizin bu zor günlerde giderilmesini bekliyoruz. Bu zor günleri atlatabilme çabası içindeyiz dedi.