Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu velilere seslenerek; "Çocuklarınızı korsan servislere emanet etmeyin. Servis seçerken odaya kayıtlı esnafımızı tercih edin." dedi.



Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, korsan okul servislerinin çocuklar için tehlike saçtığını belirterek öğrenci velilerine seslendi. Başkan Çobanoğlu, "Çocuklarınızı korsan servislere emanet etmeyin. Servis seçerken odaya kayıtlı esnafımızı tercih edin. Velilerimiz şunu iyi bilsinler, sizlerin çocukları bizim çocuklarımızdır. Onların canına ya da herhangi bir şekilde yaralanmalarına asla müsaade etmeyiz. Bu hassasiyet doğrultusunda ilçede oluşturduğumuz komisyon sayesinde devamlı sahada olacağız ve servis denetimleri sıklıkla yapılacaktır" dedi.
“İLÇEDE KURULAN KOMİSYON TARAFINDAN DENETİM YAPILACAK”
Velilerden çocuklarını okula kayıt ettirirken servis seçiminde çok dikkatli olmalarını isteyen ve çocukların mutlaka ilgili meslek odasına kayıtlı servis araçlarına yazdırılması gerektiğini vurgulayan Çobanoğlu, “Yeni bir eğitim öğretim dönemi başlıyor. Çocuğunun güvenli şekilde okula gidip eve dönmesini her anne baba istiyor. Fakat piyasada ilgili meslek odalarına kayıtlı olmayan okul servis araçları hayli fazla. Veliler daha uygun fiyat olsun ya da şu kişi nasılsa tanıdık diye düşünerek rastgele bir servis aracı ile anlaşıyor. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Onların başına herhangi bir şey geldiğinde servis aracı kimin üzerine kayıtlı, şoför kimdir her şeyi öğrenebilmek ve işlem yapabilmek için mutlaka ilgili meslek odasına kayıtlı araçlar tercih edilmelidir.
“ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINDAN VE GÜVENLİĞİNDEN HEPİMİZ SORUMLUYUZ”
Çocuklarımızın hayatından ve güvenliğinden hepimiz sorumluyuz. Yardımcı personeli bulunan ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan servis aracıları tercih edilmelidir. Çobanoğlu, ilgili mesleki odasına kayıtlı olmayan korsan servislerin çocukların can güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Çocukları korsan servislere emanet etmeyin. Servis seçerken odaya kayıtlı esnafımızı tercih edin. Üç beş lira daha ucuz ulaşım için kesinlikle korsan servislere itibar edilmemeli. Mesleki odamıza kayıtlı, vergisini ödeyen, yardımcı rehber personel bulunduran, düzenli eğitimden geçerek kendini yenileyen ve kısaca servis şoförlüğü yapabilmenin tüm yasal şartlarını taşıyan esnafımız tercih edilmelidir."
"OLUMSUZ ÖRNEKLERİN YAŞANMAMASI İÇİN DENETİM YAPILACAK"
Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz durumların tekrar etmemesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çobanoğlu, "Öte yandan ilgili bakanlıklarca yürütülecek olan Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki değişiklikler unutulmamalı. Her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat ile her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurma, iç ve dış kamera sistemi ve en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı, TSE belgeli kamera ve kapı sensörü zorunluluklarıyla ilgili süre Eylül 2020'ye kadar uzatıldı. Bunların dışında, okul servis araçlarının yerine getirmesi gereken zorunluluklar mutlaka ilçede oluşturduğumuz komisyon tarafından denetlenecektir değerlendirmesinde bulundu.”
Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu, Yeni eğitim öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere eğitim camiamıza, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor dedi.