Çobanlık yeni bir statü kazanıyor

EKONOMİ 13.02.2017 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3052+ kez okundu.
 

Çobanlık yeni bir statü kazanıyor

Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi 2017 yılı programı kapsamında, Bulancak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,...
...İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında üçlü protokol imzalanarak; Bulancak'ta eşzamanlı olarak  başlatılan 2 eğitim kursuna toplam 50 kişi katılıyor. Toplam 15 iş günü (120 saat) sürecek teorik ve uygulamalı eğitimler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün de görevli  veteriner hekimlerce veriliyor. Eğitime katılan kursiyerlere İŞKUR tarafından; her bir fiili kurs günü için kursiyer zaruri ödemesi yapılmakta ve sigorta prim giderleri de karşılanıyor.Sürü Yöneticisi Benim Projesinin amacının; sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun-keçi ağılı kurabilme, koyun-keçi ırklarını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, kırkım ve sağım yapabilme yeteneği kazandırma olduğu belirtildi. Proje sayesinde, sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin aldığı eğitimlerin karşılığında geçerliliği olan sertifika verilmekte olup, bu eğitimi alan kişileri istihdam eden 250 baş ve üzeri küçükbaş (koyun-keçi) anaç hayvan varlığına sahip  işletmelere Bakanlıkça 5 bin TL  destek verildiği bildirildi. Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığı daha cazibeli bir meslek haline gelerek, eski adıyla çobanlık yeni bir statü kazanacak. 
Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi 2017 yılı programı kapsamında, Bulancak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,...
...İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında üçlü protokol imzalanarak; Bulancak'ta eşzamanlı olarak  başlatılan 2 eğitim kursuna toplam 50 kişi katılıyor. Toplam 15 iş günü (120 saat) sürecek teorik ve uygulamalı eğitimler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün de görevli  veteriner hekimlerce veriliyor. Eğitime katılan kursiyerlere İŞKUR tarafından; her bir fiili kurs günü için kursiyer zaruri ödemesi yapılmakta ve sigorta prim giderleri de karşılanıyor.
Sürü Yöneticisi Benim Projesinin amacının; sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun-keçi ağılı kurabilme, koyun-keçi ırklarını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, kırkım ve sağım yapabilme yeteneği kazandırma olduğu belirtildi. Proje sayesinde, sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin aldığı eğitimlerin karşılığında geçerliliği olan sertifika verilmekte olup, bu eğitimi alan kişileri istihdam eden 250 baş ve üzeri küçükbaş (koyun-keçi) anaç hayvan varlığına sahip  işletmelere Bakanlıkça 5 bin TL  destek verildiği bildirildi. Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığı daha cazibeli bir meslek haline gelerek, eski adıyla çobanlık yeni bir statü kazanacak. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.