CNN'den Trump'a sert uyarı: Bedelini ödeyeceksiniz

ABD yönetiminin Türkiye'ye yönelik ekonomik savaş başlatmasıyla ilgili CNN International'da ilginç bir analiz yer aldı. ABD yönetimine uyarıların yer aldığı analizde 'Batı, Türkiye'yi kaybetmenin bedelini ağır ödeyecek' ifadeleri kullanıldı.

CNN'den Trump'a sert uyarı: Bedelini ödeyeceksiniz
CNN'den Trump'a sert uyarı: Bedelini ödeyeceksiniz
GİRİŞ 14.08.2018 22:56 GÜNCELLEME 15.08.2018 03:23
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisini, Trump tarafından hedef alınmasına tepkiler büyüyor. CNN International'da yayınlanan bir analizde, ABD yönetimi uyarılarak "Türkiye'deki istikrarsızlık sınırlarının ötesinde sonuçlar doğurabilecek ve ülkeyi yöneten kim olursa olsun Türkiye'nin çekim merkezini Batı'dan Rusya, İran ve Avrasya'ya doğru kaydırmaya çalışacaktır" değerlendirmesi yer aldı.

İngiltere merkezli Chatham House'da Türkiye uzmanı Fadi Hakura imzalı yayınlanan haber analizde, Türkiye'ye yönelik yaptırımların yol açacağı ekonomik istikrarın Batı dünyasını da etkileyeceğinin altı çizildi.

 

 

TÜRKİYE ARTIK ABD'YE GÜVENMEYECEK

Hakura, Türkiye'de olası istikrarsızlığın sınırlarının ötesinde sonuçlar doğuracağına dikkat çekerek, "Türkiye muhtemelen artık ABD'yi güvenilir ortak ve stratejik bir müttefik olarak görmeyecek. Ülkeyi yöneten kim olursa olsun, yaralı bir Türkiye büyük olasılıkla çekim merkezini Batı'dan Rusya, İran ve Avrasya'ya doğru kaydırmaya çalışacak" vurgusunu yaptı.

Hakura, Türkiye'nin krizin derinleşmesiyle birlikte atacağı adımlara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye olağanüstü durumda NATO'dan çekilmeyi ve Avrupa Birliği ile gümrük anlaşmasını sonlandırma gibi radikal değişimleri düşünebilir"

YORUMLAR 84
  • 61 tufan 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet yönetiminde duygusallik olmaz mantikli soğuk kanli omannin zamani
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump,a inat! İdamı Halk,a Sunalım ve Fetöcüleri ABD ajanlarını tek tek asalım!.
    Cevapla
  • ŞEMS 5 yıl önce Şikayet Et
    önceki yönetimler çoğunluğu abd tarafında yer aldı. RTE ile birlikte işler tersine döndü. abd başkanı turp(turump) ve yanındakiler sindirme politikası güttü olmadı. cok oyunlar yaptılar halk bunu biliyor ancak, ABD mandasını kabul eden zihniyetler hainlerin yanında yer almaktadır... biz guvenmiyoruz...
    Cevapla
  • tebabet 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten hiç güvenmedik onlar nasıl iki yüzlü davranıyor ise bizde onlara maske takıp güldük gavurdan dost ayıdan post olmazzzz
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd türkiyeye yalvaracak isterse dolar 2 olsun. Sıra bızde en buyuk senmısın bızmıyız ey trupmpet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi