Gündem Cizre'de operasyon

Cizre'de operasyon

08.02.2016 - 07:14 | Son Güncellenme:

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 10 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Cizrede operasyon

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği’nden operasyonla ilgili bugün yapılan açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi. Cizre’de güvenlik güçlerinin operasyonlarının sürdüğü belirtildi.

PATLAMA VE SİLAH SESLERİ...

Öte yandan DHA'nın haberine göre Şırnak’ın Cizre İlçesi Cudi Mahallesi’nde, HDP’liler tarafından yaralıların bulunduğu belirtilen Bostancı Sokak bölgesinde şiddetli bir patlama oldu. Cizre’de bugüne kadar görülenlerden daha büyük olduğu değerlendirilen patlamadan sonra, bölgedeki birçok evin camları kırıldı. Patlamadan sonra kısa bir süre sessizlik oldu ardından yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu. Bu sabah saatlerinde Cizre Belediyesi’nden 2 cenaze nakil aracının Cudi Mahallesi’ne gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

O İDDİALAR NEYDİ?

Cizre’de dün gün boyu etkili operasyonların yapıldığı kamuoyuna yansımıştı. Gece saatlerinde TRT Haber bir binanın bodrum katında 60 teröristin etkisiz hale getirildiği haberini son dakika olarak geçti. Birbirleriyle bağlantılı 6-7 binaya operasyon düzenlendiği belirtiliyor.

ROKETATARLA ATEŞ AÇILDI

DHA ve AA'nın haberine ise operasyon kapsamında gece PKK’lılarla sıcak temas sağlandı. İlçenin Cudi Mahallesi Bostancı Sokak üzerinde bulunan ve günlerdir bodrum katında yaralıların olduğu belirtilen binadan güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

SABAH SAATLERİNDE NETLEŞECEK

Çatışmaların zaman zaman devam ettiği ilçede patlama sesleri geç saatlere kadar duyuldu. Güvenlik güçlerinin kontrollerini sürdüğü bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının sabah netlik kazanacağı kaydedildi.

Sosyal medyada da çatışmayla ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. Bazı kaynaklar ise yaralıların olduğu Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya dün saat 17.00 - 19.00 saatleri sıralarında operasyon düzenlendiğini, operasyonun daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve çevresindeki 5, 6 binaya yönelik gerçekleştirildiğini iddia etti.
Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma yaşandığı iddia edildi. PKK’nın karargah olarak kullandığı binanın da bulunduğu bölgede yaşanan çatışmada, 30’dan fazla terörist öldürüldüne dair farklı bilgiler de kamuoyuna yansıdı.
10-15 BİNA KALDI İDDİASI VARDI
Öte yandan dün gündüz saatlerinde yansıyan haberlerde, Cizre'deki operasyonda sona gelindiği, bölgede 10-15 binada örgütün dağ kadrosundan isimlerin sıkıştığı yönünde bilgiler vardı.

Yazarlar