Cizre'de AVM çalışanlarına Kürtçe yasağı

Cizre'de AVM çalışanlarına Kürtçe yasağı

Cizre Park Alışveriş Merkezi'nde çalışanların müşterilerle Kürtçe konuşması yasakladı. Bir müşterinin Kürtçe soruya anladıkları halde neden Türkçe yanıt verdiğini sorduğu mağaza çalışanı "Konuşursak işimizden oluruz" diye yanıtladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yeni açılan alışveriş merkezindeki işletme sahipleri, mağaza çalışanlarının Kürtçe konuşmalarını yasakladı.

MA'nın haberine göre, geçtiğimiz aylarda kayyımın tarihi mekanların tabelalarında Kürtçeyi kaldırdığı Cizre’de, birçok kafede de çalışanların müşterilerle Kürtçe konuşması yasaklanmıştı.

Bu kez Kurban Bayramı öncesinde açılan Cizre Park Alışveriş Merkezi (AVM) personelinin Kürtçe konuşmaları yasaklandı. Çalışanlar, işletme sahiplerinin mağazanın ses ve görüntü kaydının olduğunu belirterek, müşterilerle Kürtçe konuşmalarını yasakladığını söyledi.

Bir müşterinin “Neden Kürtçe konuşmuyorsunuz, anladığınız halde neden Türkçe cevap veriyorsunuz?” sorusuna mağaza personeli, “Kürtçe, işletme sahipleri tarafından yasaklandı. Konuşursak işimizden oluruz” yanıtı verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum