Circ satın alması ile gündemde olan Bird için 2020 tahminimiz

Paylaşım ekonomisinde önemli bir yeri olan mikromobilite son dönemde Lyft, Lime gibi girişimlerin işten çıkarmalarıyla gündeme gelse de Bird için 2020 hızlı başladı. Operasyonunu 100 şehirin üzerine çıkaran Bird için 2020 nasıl olacak?

Bird'ün Alman Circ'ü bünyesine katarak Avrupa ve Orta Doğu operasyonunu genişlettiğinden hafta başında bahsetmiştik. Yeni satın almasıyla D Serisi yatırımını da 350 milyon $'a çıkardığını açıklayan şirket en yakın rakibi Lime çalışan sayısını ve faaliyette olunan şehir sayısını azaltırken mikromobilite yarışında ivme kazandı. 

Yakın zamanda ülkemizde faaliyet gösteren Martı'nın Anadolu 1 isimli yerli scooter'ını tanıtması, faaliyet alanını genişletmesi gibi gelişmelerle mikromobiliteden daha sık bahseder olduk. Yaklaşık 15.000 araç ile operasyonunu sürdürdüğünü tahmin ettiğimiz Martı'nın Bird modeline benzer ilerlediğini söyleyebiliriz. Bird'ün topluluk platformu, çocuklar için tasarladığı scooter'lar, sadakat programı gibi adımlarla birlikte filosunu genişletmesi son dönemlerde hızını kaybettiğinden bahsedilen mikromobilite pazarı için olumlu bir haber. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.