Çırak Öğrenci Kayıtları Başladı

Çırak Öğrenci Kayıtları Başladı

KAYITLAR 01 TEMMUZ- 30 EYLÜL 2015 TARİHLERİ ARASINDA YAPILABİLECEK!

Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü  (Kars Mesem) Müdürü A.Cengiz BİRDAL ; gerek sanayi sektörü gerekse hizmet sektörü olarak adlandırılan diğer alanlarda faaliyet gösteren tüm işletmelerin bünyesinde çalışan ve henüz çıraklık eğitimine başlamamış çıraklarını  teorik eğitim almaları için  kayıtlarının başlayacağı  01 Temmuz - 30 Eylül  2015 tarihleri arasında  Kars Mesleki Eğitim Merkezine yönlendirmeleri gerektiğini bildirdi. Birdal; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kapsama alınan 153 adet meslek dalında çırak öğrencilere verilen teorik eğitimle, çalıştığı meslek alanında kalfalık – ustalık – usta öğreticilik belgelerinin  Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından verildiğini  ifade etti. Birdal;  Örgün Eğitim Kurum Müdürlerine, velilere ve İşletme yetkililerine çağrıda bulunarak çeşitli nedenlerle zorunlu eğitimin 8.sınıfını tamamladıktan sonra Liselerin herhangi bir kademesinde örgün eğitimin  dışına çıkan ve Açık liseye kayıt olan öğrencilerin ilgi duyacakları bir mesleğe yönlendirilerek, bu gençlerin Meslek sahibi olmaları noktasında rehberlik yapmalarını istedi.

KANUNİ BİR ZORUNLULUK

İşletme yetkililerinin  ise iş yerlerinde yeni işe başlayan çırakların kayıtlarını Mesleki Eğitim Merkezine yaptırmalarının işletmeler için kanuni  bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

ÇIRAKLARIN SİGORTALARI DEVLET TARAFINDAN ÖDENİYOR

Birdal; Mesleki Eğitim Merkezine Kayıt yaptıran çırak öğrencilerinin sigorta işlemlerinin Merkez Müdürlüğünce yapıldığını bu durumun işletme sahiplerine büyük bir avantaj sağladığını, çırakların ise iş piyasasında çalışarak, Mesleki Eğitim merkezinde görecekleri teorik eğitimlerle kalfalık–ustalık belgelerini  alıp kendi işletmelerini kurabileceklerini sözlerine ekledi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ KAYIT KILAVUZU:

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNE ÇIRAK ÖĞRENCİ OLARAK KAYIT YAPTIRMAK İÇİN NE  YAPACAKSINIZ?

1-Mesleki Eğitim Merkezinden kayıt için gereken şartları taşıyıp taşımadığınızı öğrenerek,gerekli şartları taşıyorsanız başvuru evraklarını teslim alınız.

2-Getirmeniz gereken evrakları tamamlayınız.

3-Sözleşmenin 1. sayfasında sizinle  ve çalıştığınız İşyeri sahibi ile ilgili bilgileri doldurunuz.

4-Sözleşmeyi okuduktan sonra en arka yüzündeki İlgili yerleri siz imzaladıktan sonra; veliniz (19 yaşın altında iseniz) ve ustanıza (Ustalık Belgesi sahibi)  imza  ve kaşe yaptırınız.

5-İşyerinizin bağlı bulunduğu oda başkanına giderek  sözleşmeyi oda başkanına onaylatınız ve Oda kayıt defterine kayıt yaptırarak sicil numarası alınız.(Birlik Başkanlığı binası)

6-Sözleşmenin işlemlerini tamamladıktan sonra son kontrolleri yapınız. Eksik evrak ve bilgilerden dolayı kaydınız yapılmayacaktır.

7-Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna sigorta primleriniz yatırılıyorsa bununla ilgili evrakınızıda dosyanıza ekleyiniz.

8-Evraklarınızı son kez kontrol ettikten sonra Merkeze getirerek elden teslim ediniz. Danışma için; 223 26 45  arayabilirsiniz.

Eski Vali Konağı yanı  Haydar Aliyev Cad. No:40 /KARS

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler