"Çipras bizi hor göremez" haberlerine İstanbul'dan yalanlama

Hürriyet gazetesinin 13 Kasım tarihli ‘Erdoğan bana saygı gösteriyor. Çipras beni hor göremez’ başlıklı haberi Yunanistan basınında yer alan haberlere göre yalanlandı. 
Hürriyet’in 13 Kasım tarihli haberinde şu ifadeler yer almıştı: 
“Yunan Başbakanı Çipras’ın laik bir anayasa için Yunan Kilisesi ile vardığı mutabakat İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin tepkisini çekti. Fener Patriği Bartholomeos, mutabakat ile ilgili kendisine bilgi vermeye gelen Yunan bakana ‘(Cumhurbaşkanı) Erdoğan bana saygı gösteriyor. Çipras beni hor göremez’ diye fırça attı.”
Ta Nea gazetesinden  Yorgo Papahristu’nun haberine dayanan habere göre, Bartholemos görüşme sırasında İstanbullu Rum olan Bakan Gavroğlu’na ‘Bana, (Cumhurbaşkanı) Erdoğan saygı gösteriyor. Çipras beni hor göremez. Bunu kabul etmiyorum’ dedi. Habere göre Patrik Bartholomeos, görüşmede ayrıca ‘Ben koskoca Rusya’nın, Putin’in saldırılarından yılmadım. Şimdi, aleyhimde oynanan bu oyunları mı kabul edeceğim? Yanılıyorsunuz’ diye konuştu. Yine habere göre Bartholomeos ‘Sen İstanbul’da doğdun. Senin beni zamanında bilgilendirmen gerekirdi’ diyerek de Yunanistan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanı Gavroğlu’nu azarladı.” 

Papahristu konuştu
Yunanistan basınında çıkan haberlere göre ise Hürriyet ve Ta Nea'nın haberiyle ilgili olarak, İstanbul'daki Ekümenik Patrikhane Basın Temsilcisi Nikos Papahristu Yunan gazetecilere sözlü bir açıklama yaptı. Papahristu, yaptığı sözlü açıklamada şunları dile getirdi: “Ekümenik Patrik Bartholomeos ve Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Diyanet Bakanı Konstantinos Gavroğlu arasındaki görüşmeye dair basına yansıyan bilgiler ve alıntılar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.” 

Bakan’ın tepkisi
Yunanistan basınına konuşan Bakan Gavroğlu da  “Benim yalanlamam daha fazlası içindir” dedi. Bakan Gavroğlu, konuyla ilgili tüm kesimlere seslenerek, “Herkesi Yunan devleti ile Ekümenik Patrikhane arasındaki sarsılmaz bağları, küçük politik çıkarlarına kurban etmemeye davet etmekteyim” şeklinde konuştu. 

Kategoriler

Genel Güncel