‘Cinsiyetçi’ tehdide 10 taksitli ceza

Güncelleme Tarihi:

‘Cinsiyetçi’ tehdide 10 taksitli ceza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 21:13

2016 yılında LGBTİ’nin düzenlediği Onur Yürüyüşü öncesinde düzenlediği basın toplantısındaki sözleri nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak’ suçundan yargılanan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezanın 10 taksitte ödemesine de karar verdi.

Haberin Devamı

Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, 6 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Kürşat Mican ve müşteki Kıvılcım Arat ile taraf avukatları katıldı. Kürşat Mican son savunmasında, “Halkı kin ve nefrete yönelik tahrik ettiğime dair ifadeleri kabul etmiyorum. Ben ve kurumum, farklılıklarımızı zenginlik olarak düşünüyoruz. Biz bu yürüyüşün yapılmaması için çağrı yaptık. Devletimiz de yardımcı oldu. Hatta valilik LGBTİ derneğinin bundan sonra faaliyet yapamayacağını beyan ettiler” dedi. Hâkim, sanığı, ‘halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama’ suçundan ve bunu da basın yoluyla yaptığından dolayı 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecindeki davranışları ve suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alarak 200 gün adli para cezasına çeviren hâkim, 4 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına ve 10 eşit taksitte ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı

Kürşat Mican, “Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Yürüyüşü engelleyeceğiz. Önceden olacakları bildirdik, olacakların sorumlusu biz değiliz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!