CİNSİYET AYRIMCILIĞINA KARŞI BİR ARAYA GELDİLER

Elazığ'da, kız çocuklarının karşı karşıya kaldıkları ayrımcılıkların ortadan kaldırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. 

CİNSİYET AYRIMCILIĞINA KARŞI BİR ARAYA GELDİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılayı Elazığ Kadın Kolları Şubesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir kafede düzenlediği etkinlik dezavantajlı 100 kız çocuğunu bir araya getirdi. 

Etkinlikte çocuklar, eğitmenler eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı, halay çekerek unutulmaz bir gün yaşadı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mustafa Küçükyurt, yaptığı açıklama, kız çocukların iyi yetişmesinin, toplumun geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bu programın amacı kız çocuklarımızı topluma kazandırmak yarınlara hazırlamak, geleceğin anneleri olan gelecek nesilleri yetiştirecek olan kız çocuklarımızın farkındalıklarını ortaya çıkarmak, Toplumun ana dinamiği annelerdir. Kız çocuklarımızın hepsi birer anne adayıdır. Bu çocuklarımızı güzel yetiştirmemiz, kız çocuklarımızı bilinçlendirmemiz, en doğru eğitimi vermemiz neticesinde çok kaliteli bir insan ortaya çıkacaktır." 

Türk Kızılay'ı Elazığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Mihrab Akbulut da amaçlarının daha güçlü ve yarınlara daha umutla bakan gençler yetiştirmek, onları hayata bağlamak, hayatta küsmelerini engellemek olduğunu söyledi.

Türk Kızılay'ı olarak çocuklarda vatan, birlik ve beraberlik bilincini oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Akbulut, "Kız çocuklarımız çok önemli bir sonraki evlatlarımız yetiştirecek olanlar onlar. Eğer bir erkek çocuk hata yapacaksa bu annenin vereceği eğitimden geçecek.Biz geleceğin annelerini nasıl yetiştirirsek bir sonraki çocuklarda aynı şekilde yetişecektir." dedi.

Program sonunda gün anısına pasta kesildi.