Görüş Bildir
Haberler
Cinsel İstismarla Suçlandıktan Sonra Ortadan Kaybolan Seul Belediye Başkanı, Ölü Bulundu

Cinsel İstismarla Suçlandıktan Sonra Ortadan Kaybolan Seul Belediye Başkanı, Ölü Bulundu

Güney Kore'nin başkenti Seul'un Belediye Başkanı Park Won-soon, eski asistanının kendisini cinsel istismarla suçlamasından bir gün sonra ortadan kayboldu. Geçtiğimiz birkaç saattir kayıp olarak aranan Park Won-soon'un ormanlık alanda ölü bulunduğu açıklandı. Güney Kore medyasında yer alan haberlerde, Park'ın intihar ettiği yönünde yorumlar yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Park Won-soon, eski asistanının kendisine cinsel istismar suçlamasında bulunmasından bir gün sonra kayıplara karıştı. 

64 yaşındaki Belediye Başkanı’nın ortadan kaybolmadan önce bir yerel hükümet görevlisiyle toplantısını iptal ettiği ve makamına gitmediği belirtildi.

Park’ın kızı, babasının arkasında ‘vasiyet benzeri’ bir sesli mesaj bırakarak kaybolduğunu ihbar edince polis arama çalışmalarına başladı.

Polis, Park Won-soon'un cansız bedenine telefon sinyalinin en son alındığı yer olan şehrin kuzeyindeki Bugaksan Dağı bölgesinde ulaştı.

Eski asistan: "Başka kadınlar da var"

Eski asistan: "Başka kadınlar da var"

Park’ın eski asistanı, 2017’de işe girdiğinden bu yana cinsel istismara maruz kaldığı suçlamasında bulunmuş, polise verdiği ifadede Park’ın kendisine özel resimlerini gönderdiğini söyleyerek bunları kanıt olarak sunmuştu. 

Güney Kore basınına göre eski asistan, Park’ın başka çalışanları da aynı şekilde istismar ettiğini ama bu kişilerin korktukları için polise başvurmadığını öne sürmüştü.

Başkan adayı olması bekleniyordu

Başkan adayı olması bekleniyordu

2011’den bu yana Seul belediye başkanı olan Park, iktidardaki Liberal Demokratik Parti’nin üyesi. 

Aynı zamanda insan hakları konusunda uzman bir avukat olan Park’ın 2022 seçimlerinde başkan adayı olması bekleniyordu.

BBC Türkçe ve Gazete Duvar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
38
8
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kestane çeri

Ee işte coğrafya kaderdir türkiye'de başkan olsan kızı pencereden atıp aa kendi atladı zaten psikolojisi bozukmuş diye yırtıverecektin paraları löpür löpür y... Devamını Gör

Dean Winchester

İyi de tam olarak kanıtlanmamış ki bunlar? Adamı sadece eski asistanı suçlamış. Kanıt yok. Belki de bu baskılardan ötürü yapmış olabilir. Adını hatırlamıyoru... Devamını Gör

haberde gönderdiği müstescen fotoğraflar var deniliyor. aksi bir durum olsa diyelim para için yaptı kadın, bundan en büyük zararı kendi görürdü. Ki adam kabu... Devamını Gör

minik su böreği

Üzülmediğimi söylersem kınanır mıyım acaba? Adamın kızının yerinde olmak istemezdim.