Çinlilerin İvanka çılgınlığı

Çinlilerin İvanka çılgınlığı

ABD Başkanı Trump Çin'le bir ticaret savaşının işaretlerini vererek endişeye sebep olurken, kızı İvanka Trump Çinlilerin idolü haline geldi.

KARAR/BERLİN

Donald Trump ticari savaş açma tehdidi ile Çinliler için büyük bir tehdit oluştururken, kızı İvanka Trump Çinlilerin gönlünde taht kurdu. Çinlilerin İvanka hayranlığının en önemli etkenlerinden birisi İvanka'nın 5 yaşındaki kızı Arabella'nın Çince öğreniyor olması. Arabella'nın neredeyse aksansız olarak söylediği Çince yeni yıl şarkısı, sosyal medyada Çinlilerin en çok paylaştığı videolardan birisi oldu.

ZİYARETLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Donald Trump bir kaç gün önce kutlanın Çin yeni yılı için diğer başkanların aksine bir kutlama mesajı dahi göndermezken İvanka Trump ''mütercimim'' dediği kızı ile birlikte Çin'in Washington Büyükelçiliğinde düzenlenen yeni yıl resepsiyonuna katıldı. Çinliler daha önce sosyal medyadan tanıdıkları starlarının en önemli milli günde kendilerini ziyaret etmesini coşkuyla karşıladı. Çin Medyasi bu ziyarete övgüler düzdü ve iki halkın birbirine yakınlaşmasının örneği olarak gösterdi.

IVANKA KANALI İLE DİPLOMASİ

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer alan habere göre Çin'in elit üniversitelerindeki dış politika uzmanları Çin hükümetinin Trump'ın ailesi üzerinde Beyaz Sarayla bağlantı kurduğunu söylüyor. Çin bu kanalla birlikte Trump'ı ticari bir savaş açmak ve Tayvan'ı resmi olarak tanımaktan vazgeçirebilmeyi umuyor. Çin ekonomisi her an başlayacağını düşündüğü ticari bir savaştan büyük endişe duyuyor. Ve muhtemel bir savaş için de tedbirler alıyor.

227 ÜRÜNE IVANKA İSMİ

Çinlilerin İvanka çılgınlığı kendisini ticaret alanında da gösteriyor. Çin Marka Enstitüsü ülkede İvanka Trump ismi verilen 227 ürünün olduğunu açıkladı. İvanka Trump iki ekonomik süper güç arasında buzların erimesi için ne kadar katkı sağlayabileceği henüz bilinmiyor. Ancak ismi Çin pazarında hemen her tür ürün için kullanılıyor. Otel rezervasyon servisi, zayıflama hapları, likörler, tuğla ve keramik gibi bir çok ürüne İvanka ismi verilmiş durumda. Çin'de markaların isim hakları konusunda mahkemelere başvuran bir çok yabancı firma yıllar süren hukuki bir mücadele vermek zorunda. Başarılı bir iş kadını olan İvanka Trump'un isminin marka olarak kullanılması konusunda hukuki adım atıp atamayacağı bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN