Çin Büyükelçisi, koronavirüs aşısının bulunduğunu ve Mart sonuna kadar hayatın normale döneceğini duyurdu - Son Dakika
Dünya

Çin Büyükelçisi, koronavirüs aşısının bulunduğunu ve Mart sonuna kadar hayatın normale döneceğini duyurdu

Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, koronavirüs için aşının bulunduğunu ancak piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini duyurdu. Hanhui ayrıca Mart sonuna kadar hayatın normale döneceğini belirtti.

24.02.2020 17:27  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüsün 2 bin 594 can aldığı Çin'den sevindirici bir haber geldi. Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, koronavirüsün aşısının bulunduğunu ancak şu an test aşamasında olduğunu duyurdu.

"MART SONUNA KADAR HAYAT NORMALE DÖNECEK"

Çin'in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, Moskova'da Rus basınına yaptığı açıklamada, "Çin'deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin'deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek. Virüsün yayılma merkezinde ise hayatın Mart sonuna kadar düzelmesi planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'yle çalışıyoruz. Ekibimizin içinde 2 Rus bilim adamı da var. Rusya'ya ve halkına destekleri için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 594 OLDU

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, (NHC) 13 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada ise Kovid-19'un kuluçka süresinin 24 güne kadar çıkabileceğini belirtmişti. NHC'den gün içinde yapılan bir açıklamada, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 594'e çıktığı, toplam koronavirüs bulaşan kişi sayısının ise 11 bin 477'sinin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 288'e yükseldiği bildirildi.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Çin Büyükelçisi, koronavirüs aşısının bulunduğunu ve Mart sonuna kadar hayatın normale döneceğini duyurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çin Büyükelçisi, koronavirüs aşısının bulunduğunu ve Mart sonuna kadar hayatın normale döneceğini duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • m5: yulin festivalinde hayvanları canlı canlı yüzdünüz haşladınız Cenabı Allahın zulmüne uğradınız sizlere üzülmüyorum.lakin bu zulme ortak olmayanların ölmesine insan oldukları için elbet üzülürüm.ben insanları müslüman ya da farklı dinle ayırt etmem.ii insan kötü insan vardır. ve dahi doğduğun da tüm bebekler zaten müslüman doğar. İNSAN olmak önemli olan 14 4 Yanıtla
  • m5 e yazdım: Tüm bebekler doğduğunda muslumanmi doğar demiş bu yorumcu...fşkssshkkkhsşş. 0 4 Yanıtla Son kale Kadıköy: Üstüne alma sen insan bebeklerden bahsediyor 4 2 m5: Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet edildiğine göre, Allah Rasulü (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Her doğan çocuk fıtrat üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi, Hristiyan veya Mecusi yapar.” 1 0 m5: her insan yaratılış olarak islam üzerine doğar. günahsızdır, arınmaya ihtiyacı yoktur. fakat doğumdan sonra çevre etkisiyle kişi günaha bulaşır, başka dinlere de kayar ve kalıtsal berraklık bozulur. 1 0 Evt: Evet tum bebekler musluman olarak dogar dogridur ne kadar tahsilin var bilmiyorum ama dini zayıf biri olduğun kesin biraz islam dini ile ilgilenen herakli başında bilir bunu 0 0 m5: allah ruhlar âleminde herkesin ruhunu peşin peşin yaratıp onlara, "ben sizin rabbiniz değil miyim" diye sorduğunda ruhlar hep birlikte "evet" demişler. allah ile ruhlar arasında bu muhabbetin geçtiği zamana kâlû belâ denir. yani geçmiş ve gelecek olan tüm insanlar kalû belâdan beri) müslüman olduklarından her insan müslüman olarak doğar, sapıtan sonradan sapıtır, islamdan çıkan sonradan çıkar. 0 0
  • Ahmet: Hayvanlari canlı canlı derisini yuzuyorlaryaşıyorlardı 1 2 Yanıtla
  • Ada1: Yayılacagı kadar yayılmış. Aşı bulunsa ne olur. Kimbilir etrafımızda hastalıklarda var. Sınırlar neden geç kapatıldı. Bu Çinliler neden hala aramızda 2 1 Yanıtla
  • Erkan: Çin mali ilaca mi guveniyorsuz sonucta çin mali 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.


Advertisement