Anlık Bildirim

Çinli şirketler 100’den fazla TSMC mühendisini transfer etti

Döküm alanında uzmanlaşmak isteyen Çinli QXIC ve HSMC firmaları, rakibi TSMC’den 100 civarında mühendisi transfer etti. Çin’in yüksek maaş ile mühendisleri cezbettiği ifade ediliyor.

Çinli şirketler 100’den fazla TSMC mühendisini transfer etti Tam Boyutta Gör

ABD-Çin arasında tırmanan ticaret gerilimi tüm teknoloji dünyasını derinden etkiliyor. Huawei’nin neredeyse iş yapma imkanının kalmadığı ambargo yanında ABD’li firmaların üretimi Çin’den kaydırma planları da olumsuz unsurlar arasında.

Çin gaza bastı

Teknoloji dünyasında tamamen bağımsız bir üretim döngüsü oluşturmak için Çin hükümeti yıllardır önemli yatırımlar yapıyor. İşlemci, DRAM, NAND, ekran, batarya gibi pek çok bileşen artık Çin’de üretilebiliyor.

Yine de Çin halen emekleme aşamasında ve bir Qualcomm veya Intel seviyesinde firma çıkarması için uzun zaman geçmesi gerekiyor. Çinli şirketler bu zamanı kısaltmak için tecrübeli mühendisleri kadrosuna katmaya başladı.

Gelen bilgilere göre iki Çinli firma 100’den fazla TSMC mühendisini kadrosuna katmış durumda. Bu firmalar döküm alanında uzmanlaşmak isteyen QXIC ve HSMC(!). 14nm ve 12nm döküm bantları hazırlayan firmaların yönetiminde de yine tanınmış eski TSMC yöneticileri oturuyor.

Çinli şirketler 100’den fazla TSMC mühendisini transfer etti Tam Boyutta Gör

Kaynaklar Çinli şirketlerin 3000’den fazla Tayvanlı yonga mühendisini transfer ettiğini belirtiyor. Tayvan’a göre çok daha fazla maaş ve ikramiye miktarları mühendisleri cezbediyor. TSMC de çalışanlarının yüksek maaş vaadleriyle ikna edilmesinden şikayetçi.

Çin dünyanın en fazla yeni yonga üreticisine sahip ülkesi durumunda. Ülkede en iyi döküm firması SMIC durumunda ancak o da 14nm ötesinde verimliliği yakalayamadı. Çin hükümeti büyük teşvikler verse de işe geç başlamanın dezavantajı kendisini hissettiriyor. Elbette 7nm veya 5nm gibi süreçler de gelecektir ancak o dönemde Batılı rakipler muhtemelen 3nm ötesine geçecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3973 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, hsmc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim