Dünyayı kasıp kavuran corona virüsü hızla can almaya devam ediyor. Worldometers'ın verilerine göre dünya genelindeki vaka sayısı 40 milyonu, can kaybı da 1.1 milyonu aştı.

Salgında ikinci dalganın günden güne gerçeğe dönüşmesiyle pek çok ülke kısıtlamaları yeniden devreye soktu. Hastalığın ilk kez ortaya çıktığı Çin'de ise kritik bir gelişme yaşandı.

55 GÜN SONRA VAKA GÖRÜLDÜ

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), dondurulmuş gıda paketlerinde ilk kez canlı corona virüsü keşfettiklerini açıkladı.

Qingdao şehrinde 55 gün hiç vaka görülmedikten sonra virüsün yeniden kendini göstermesi üzerine başlatılan araştırmada, Qingdao Hastanesi'ndeki hastalar mercek altına alındı.

'TEMAS ENFEKSİYONA YOL AÇABİLİR'

Hastalar arasında liman çalışanlarının bulunması üzerine, yurt dışından gelen dondurulmuş gıda paketleri incelendi. Corona virüsünün paketler üzerinde canlı kalmayı başarabildiği tespit edildi.



Guardian'ın haberine göre bunun bir ilk olduğunu belirten uzmanlar, daha önce yurt dışından ithal edilen tavuk kanatları, somon, karides ve diğer deniz ürünlerinde corona virüsü izlerinin bulunduğunu söylerken, "Corona virüsü taşıyan paketlerle temasta bulunmanın enfeksiyona yol açabileceğini doğruluyoruz" ifadelerini kullandı.

DSÖ: İHTİMAL ÇOK DÜŞÜK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamalarda ise Covid-19'un gıdadan veya gıda ambalajlarından insana geçmesinin çok düşük bir ihtimal olduğu belirtilmişti.

[old_news_related_template title="ABD'de korkutan araştırma! Virüs mutasyon geçirdi: Corona artık daha bulaşıcı" desc="ABD'de yapılan bir araştırma corona virüsünün mutasyon geçirerek daha bulaşıcı hale geldiğini ortaya koydu. Uzmanlar buna karşın virüsün öldürücülüğü konusunda bir değişim olmadığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/24/iecrop/corona-hasta-reuters_16_9_1600955820.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-korkutan-arastirma-virus-mutasyon-gecirdi-corona-artik-daha-bulasici-6052960/"]

[old_news_related_template title="Dehşete düşüren iddia! Para karşılığı corona virüsü bulaştırıyorlar" desc="Corona virüsünün merkez üssü haline gelen ABD'de kan donduran bir iddia ülke medyasının gündeminde. Brigham Young Üniversitesi'ndeki öğrencilerin para karşılığı plazma bağışında bulunabilmek için bilinçli olarak birbirlerine corona virüsü bulaştırdıkları öne sürülüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/14/iecrop/brigham-young-university2_16_9_1602679614.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-dehsete-dusuren-iddia-para-karsiligi-corona-virusu-bulastiriyorlar-6080948/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsünün bir tahribatı daha ortaya çıktı! Kalıcı işitme kaybına sebep olabilir" desc="Corona virüsünün vücutta yarattığı tahribatlara bir yenisi daha eklendi. İngiltere'de yapılan bir araştırma, virüsün kalıcı işitme kaybına yol açabileceğini ortaya koydu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/14/iecrop/corona-reuters-1_16_9_1602668125.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunun-bir-tahribati-daha-ortaya-cikti-kalici-isitme-kaybina-sebep-olabilir-6080627/"]