Çin'den Destek Alan Huawei, ABD'ye Boyun Eğmeyi Reddediyor

46
7
6
3
0
Çin ve ABD arasındaki gerilimden en fazla etkilenen firmalardan bir tanesi de hiç şüphesiz ki Huawei. Ancak Çinli şirket, ABD'nin iddialarının hiçbirini kabul etmemekte ısrarcı.

Washington, Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Huawei’yi geçtiğimiz perşembe günü ticari kara listeye koymuştu. ABD’nin yaptırımdan sonra Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, ABD’nin bu hamlesi sebebiyle, Çinli teknoloji devinin büyümesinin yavaşlayabileceğini ama bunun çok büyük olmayacağını söyledi.

Japon basınına verdiği demeçlerde ABD’nin yaptırımlarını eleştiren Ren Zhengfei, şirketinin herhangi bir kanunu çiğnemediği konusunu yineledi. Şirketin kurucusu, ABD’nin yaptırımları karşısında teslim olmayı reddettiklerini ifade etti. Zhengfei “ABD’nin isteklerine göre yönetimimizi değiştirmeyeceğiz ya da ZTE’nin yaptığı gibi gözlemlenmeyi kabul etmeyeceğiz” dedi.

Ren, şirketin bu tarz hamlelere hazırlıklı olduğunu ve Qualcomm gibi ABD’li akıllı telefon yonga üreticilerinin Huawei’ye yonga satmasa bile şirketin durumunun iyi olacağını dile getirdi. US Department of Commerce (ABD Ticaret Departmanı), Çinli firmaların Amerikan firmalarından ABD hükümetinin rızası olmadan teknoloji ya da bileşen almasını yasaklamıştı.

Bunun haricinde ABD Başkanı Donald Trump, ABD’li firmaların, ulusal güvenlik riski barındıran şirketlerin telekom ekipmanlarını kullanmalarını da yasakladı.

Kaynak : https://sputniknews.com/business/201905191075130497-china-huawei-blacklist-usa/
46
7
6
3
0
Emoji İle Tepki Ver
46
7
6
3
0