Çin'in Doğu Türkistan'da işlediği vahşete Yalova'dan lanet yağdı. Eşi ve 3 çocuğu ile Türkistan'dan kaçarak Yalova'ya yerleşen Doğu Türkistanlı kadın ise protesto eylemi esnasında gözyaşlarına boğuldu.
Çin'in Doğu Türkistan'da ortaya koyduğu insanlık ayıbına Yalovalılar da tepki gösterdiler. Cuma namazı çıkışında caminin avlusunda toplanan yüzlerce vatandaş ellerinde Doğu Türkistan bayrakları ve dövizlerle Çin'i lanetlediler. Yalova Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına bir açıklama yapan Memur-Sen Yalova İl Başkanı Uğur Hakan Tan, "Çin devleti Doğu Türkistan'ı karantina altına alarak her gün yeni bir katliam gerçekleştiriyor, yardım kuruluşlarının dahi bölgeye girmesini engelleyerek iletişimi tamamen kopartmaya çalışıyor. Çin, Doğu Türkistan'da olup bitenleri, gerçek haber ve bilgilerin üstünü zorla örtmeye çalışıyor. Dünya bu soykırıma bu insanlık zulmüne bu alçaklığa ve vahşete seyirci kalarak ortak oluyor. Lanet olsun bu faşizme, lanet olsun Çin zulmüne. Adaletsizlik, hukuksuzluk bunların kanına işlemiş. Yaşanan zulümler karşısında uluslararası kamuoyu her zamanki gibi üç maymunu oynuyor" dedi.
Protesto eylemine Doğu Türkistan'dan eşi ve 3 çocuğu ile kaçarak  Türkiye'ye sığınan bir kadın ve çocukları da katıldı. Açıklamalar esnasında hıçkırarak ağlayan ve göz yaşlarına boğulan kadını vatandaşlar sakinleştirdi. Protesto eylemi Doğu Türkistan'da şehit edilen Türkler için yapılan dua ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim