Çin Heyetinden BUTSO’ya ziyaret | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Çin Heyetinden BUTSO’ya ziyaret | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava Orta
DOLAR 32,5600 %% 0.24
EURO 34,7851 %% 0.02
GRAM ALTIN 2.491,07 %% 0,26
ÇEYREK A. 4.072,89 %% 0,26
BITCOIN 2.048.272 %1.446
SON DAKİKA

Çin Heyetinden BUTSO’ya ziyaret

Son Güncelleme :

20 Kasım 2015 - 18:37

Çin Heyetinden BUTSO’ya ziyaret

Çinli Vali Yang başkanlığındaki Çinli heyet, BUTSO Başkanı Keyik’i ziyaret etti. Ziyarette, Burdur Mermeri ve mermerciliğin durumu konuşuldu. Ziyarette, Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı Hubei Ma Cheng şehri Valisi Yao Yang ile birlikte; Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı’ndan Zhengxong Zhang, Sanayi Odası Başkanlığı’ndan Jian Cheng, Kaymakam Jun Wang, Göç İdaresi Müdürlüğü’nden Wen Xiao, Jıafeng Stone Mermer İthalat İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Ruizhuan Chen, Oufu Tedarik Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Zhiyong Gan, Organize Sanayi Ticaret Bölge Müdürü Longcai Li ile işadamı Baki Varol da bulundu.

Bir Mermer firmasının davetlisi olarak Burdur’a gelen, Hubei Ma Cheng şehri Valisi Yao Yang ve Çinli heyet, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’i makamında ziyaret etti. Ma Cheng Valisi Yang ve heyete hoş geldiniz diyen Keyik, yaptığı konuşmada; “Çin bizim ülkemiz ve ilimiz için önemli bir ülke. Özellikle mermercilik olarak, son 10 yıldır Çin’le ticari ilişkilerimiz, en büyük pazarlarımızdan birisi olması sebebiyle önem arz ediyor. Bu nedenle, bizler, Çin’deki fuarlara, sektör temsilcileri ile birlikte katılmaktayız. Diğer sektörlerden de oluşan 82 kişilik bir heyetle 2012 yılında Şangay, Guanzo ve Honkong’a ziyaret ettik. Çin’in değişim ve gelişimi, heyetimizi olumlu yönde etkiledi. İlimizin birinci ana sektörü tarım ve hayvancılıktır. Günlük bin ton süt üretimimiz var. İkinci büyük sektörümüz mermerciliktir. Ağırlıklı olarak blok satış yapılmakla beraber, mamul mermer üreten 100’e yakın mermer fabrikamız da vardır. İlimizde yer alan ikinci Organize Sanayi Bölgemizi tamamlamak üzereyiz. İlimizde yatırımın, Çinliler için de avantajlı olacağını düşünüyorum. Çinli sanayicilerden yatırım yapmak isteyen olursa, 2.OSB’mizden yer verebilir ve her türlü kolaylığı sağlayabiliriz. Antalya Limanı 120 kilometrede kısa bir mesafedir. Hava alanımız 30 km. karayollarımız her yere ve büyük şehirlere ulaşım kolaylığı sağlıyor. Ziyaretleriniz için tekrar teşekkür ederim” dedi.

Vali Yang ise; “Biz de sizlerle tanışmaktan memnun olduk. Sizler de başta mermercilik adına Çin’e geleceksiniz. Çinli mermercilerin de daha fazla Burdur’a gelmesini istiyoruz. Şu an iki ülke arasında iyi bir ticaret var ve gelecekte daha da iyi olacak. Sizlerin desteklerinizi de bekliyoruz. Sizi Çin’e davet ediyoruz. Bizim orada Ma Cheng’de 1.5 milyon nüfus ve geniş mermercilik var. Her yıl 10 milyon dolarlık iş yapılıyor. Uzan zamandır Burdur’da iş yapan Toni de Ma Cheng’de yatırım yapıyor. İnşaallah Ma Cheng’e de gelmelisiniz; pazarlama çok büyük, çok ocaklar var, çok güzel bir şehir. Burdur Beji, kaliteli taş, onu tanıtmalısınız” şeklinde, görüşlerini ifade etti.

BUTSO Başkanı Keyik, ayrıca Vali Yang’a, “Son yıllarda, Çin’in İran bölgesinden taş aldığı bilgileri alıyoruz. Bu konu hakkında bilgi alabiliri miyiz?” Şeklinde bir soru yöneltti. Hubei Ma Cheng şehri Valisi Yao Yang verdiği cevapta; “Şu an İran’la, çeşitli ticaret denemeleri yapılıyor” dedi. Keyik; “Türkiye istikrarlı ve güvenli bir ülke. Bizim dağlarımızda, Çinliler güvenle dolaşmaktadır. Bunu başka ülkede yapamazlar. Dolayısıyla bunu da göz önünde tutmalısınız.” Yang; “Ben de haber alıyorum; Türkiye’de gerçekten ticaret ve pazarlama çok güzel gelişiyor. Türkler de Çinliler gibi sıcak insanlar. Bu gelişimde kendi ülkemde gibi hissettim.” Keyik; “Tabii ki, neticede aynı Asyalıyız.” Yang; “Çin’e döndüğümde, bu güzel ifadelerinizi herkese anlatacağım.”

----- REKLAM -----